Hardlopen

4 mijl is een mooie hardloopafstand om de volgende stap te maken

4 mijl in kilometers

Je hebt al meerdere keren de 5 kilometer gelopen en je wilt graag de volgende stap maken. Direct naar 10 kilometer gaat je echter net te ver. Geen probleem, dan is de 4 mijl precies een goede tussenmaat. Het leuke is dat je er verschillende 4 mijl hardloopwedstrijden zijn, zoals de 4 mijl van Groningen, waar je naartoe kan werken. Hoeveel is eigenlijk 4 mijl in kilometers en hoe ga je om met deze afstand?

Hoeveel is 4 mijl in kilometers?

4 mijl is een mooie afstand om net die extra move te maken na de 5 kilometer. Het is ook letterlijk verder, namelijk 6,44 kilometer, maar er zit niet meteen een enorm gat tussen wat je kan en waar je naartoe wil. Iedere hardloper die 5 kilometer achter elkaar kan hardlopen, kan ook zeker 4 mijl uitlopen. Je maakt dan gelijk de (figuurlijke en letterlijke) afstand naar 10 kilometer kleiner.

4 mijl is ook een leuke afstand voor gevorderde hardlopers

Loop je al langere tijd hard, dan is 4 mijl waarschijnlijk geen uitdaging voor jou. Toch is het een leuke afstand om aan mee te doen, vooral als je traint om een mooie tijd te lopen op de 4 mijl. Het vergt toch een andere indeling van je loop. Ten opzichte van een 5 kilometer moet je toch iets voorzichtiger lopen, zodat je de laatste kilometer nog genoeg over hebt. Loop je vaker een 10 kilometer, dan kan je juist op de 4 mijl een hoger tempo rennen.

Hoe ga je om met deze afstand?

Als je nog maar net 5 kilometer loopt, dan is het verstandig om eerst wat extra duurvermogen te verhogen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een duurloop te lopen. Met deze hardlooptraining train je extra duurvermogen, zodat de extra anderhalve kilometer geen probleem voor jou is. Daarnaast is het verstandig om een aantal tempolopen te lopen. Zo kan je langer een hoger tempo lopen, waardoor je op de 4 mijl een mooie tijd neerzet.

Heb jij weleens een 4 mijl hardloopwedstrijd gelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *