Hardlopen

Welke impact heeft de avondklok op mijn hardlopen?

Welke impact heeft de avondklok op mijn hardlopen?

Dat er in deze winter extra corona maatregelen werden getroffen moet voor niemand als een verrassing zijn gekomen. Al had ik nooit verwacht dat een avondklok onderdeel van het hele pakket zou zijn. Toch is het nu eenmaal zover. Welke impact gaat de avondklok hebben op het hardlopen?

De eerste berichten over de avondklok waren schrikken

Toen de eerste berichten naar buiten kwamen over de avondklok schrok ik wel een beetje. Doordeweeks kan ik alleen in de avond hardlopen. De oudste heeft een bedritueel waarbij de openingsceremonie van de Olympische Spelen niks is bij vergeleken. Voordat ze dus helemaal gestrekt in bed legt is het al gauw half 8. Tel daar nog een paar minuten bij op voor het omkleden en het aantrekken van de hardloopschoenen en ik sta om kwart voor 8 buiten om te gaan rennen.

In eerste instantie zou de avondklok ingaan om 8 uur. Dat zou betekenen dat mijn hardlooprondje in de avonduren voorlopig niet meer door zouden kunnen gaan en ik het vooral van de weekenden moet gaan hebben. Gelukkig is de avondklok verschoven naar 9 uur en kan ik toch in de avonden blijven hardlopen!

Hoe kan je veilig hardlopen in het donker

De avondklok gaat zeker wel impact hebben op mijn hardlopen

Meestal ben ik nog voor 9 uur weer binnen wanneer ik in de avond ga hardlopen. Met de avondklok heb ik zeker niet te klagen meer. Ik kan dus gewoon mijn hardlooptrainingen lopen doordeweeks, zonder dat ik op de vingers wordt getikt door de politie of de BOA's.

Toch heeft de avondklok wel enige impact op het hardlopen. Hardloop jij ook in de avond? Misschien loop je wel tegen dezelfde problemen op als ik. Wanneer ik tijdens de avondklok gaat hardlopen moet ik oppassen op de volgende zaken:

  • Mijn hardlooprondje niet te groot maakt
  • In de buurt blijft hardlopen
  • Zoveel mogelijk alleen hardlopen

De avondklok verloopt alweer op 10 februari en als ik heel eerlijk bent heeft het weinig impact op mijn leven. Eigenlijk mag ik ook helemaal niet klagen, na 9 uur mag ik zelfs nog naar buiten om Toeter, onze Golden Retriever, uit te laten.

Heeft de avondklok ook impact op jouw hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *