Persoonlijk

Luister jij al naar de hardlooppodcast: de Pacer?

Luister jij al naar de hardlooppodcast de Pacer?

Sinds kort luister ik naar verschillende podcasts. Nooit eerder heb ik mij aan deze media gewaagd, maar tot dusver bevalt het mij zeker. Een van de podcast die ik graag luister is de Pacer. Als hardloopfanaat mag je deze hardlooppodcast zeker niet missen.

Leerzame hardlooppodcast over deze mooie sport!

Wil je meer te weten komen over deze mooi sport? Dan is het zeker waard om de Pacer te luisteren. Hardloopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert bespreken verschillende onderwerpen over het hardlopen en in het bijzonder de weg naar de marathon van Rotterdam. Waarbij Pim zijn persoonlijk record wilt verbreken en de finish wilt halen in 2 uur en 45 minuten.

Verschillende inspirerende gasten komen aan het woord in deze hardlooppodcast

Niet alleen Pim en Eric zijn aan het woord, maar ook veel andere inspirerende gasten worden uitgenodigd. Sprekers zoals Robert Lathouwers, Martine Hofstede, Jos Hermans en nog veel meer. Ook wordt er regelmatig gebeld met Abdi Nageeya. Nationaal recordhouder op de marathon, trainend in Kenia.

Iedereen schuift aan met zijn of haar bijzondere verhaal over hardlopen. Zoals bijvoorbeeld Martine Hofstede, zij heeft tijdens een uitzending de marathon in Afghanistan gelopen. Eén op één bijzondere, maar vooral inspirerende verhalen om zelf ook weer snel de hardloopschoenen aan te trekken.

De Pacer is ook zeker leerzaam

Naast alle inspirerende verhalen wordt er ook veel leerzame informatie gedeeld in de hardlooppodcast. Alle aspecten die bij hardlopen komt kijken worden besproken. Van trainingen tot aan looptechniek en van hardlopen op vakantie tot aan rennen op de atletiekbaan.

Ik loop nu bijvoorbeeld mijn intensieve intervaltraining anders dan ik normaal zou doen. In de Pacer hadden ze het over een training met 1 minuut rennen, 1 minuut rust met 15 herhalingen. Een pittige workout, maar ik merk al zeker vooruitgang!

Beginnende hardlopers worden weleens vergeten

Aangezien Pim en Eric fanatieke hardlopers zijn en grotendeels professionals aanschuiven in de podcast is het soms lastig te volgen voor de beginnende hardloper. Soms wordt er gesproken over makkelijke trainingen, wat voor een beginner echt niet te doen is. Of voor de fulltime hardloopamateur die niet
5 keer per week kan trainen.

Mijn enige opmerking over deze geweldige hardlooppodcast is dan ook dat er te weinig wordt stil gestaan bij de hardloper die nog maar net is begonnen of wel de marathon in 4 uur loopt.

Verder is de Pacer zeker de moeite waard om een keer te luisteren! Heb jij de podcast ook geluisterd en wat vind jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *