Beginners

Drinken meenemen tijdens het hardlopen – wat is handig?

Drinken meenemen tijdens hardlopen

Met hardlopen verlies je heel wat vocht, ook zelfs nu het wat kouder is. In de zomer raak je uiteraard meer vocht kwijt, omdat je lichaam meer zweet om het af te laten koelen. Loop je langer dan 10 kilometer of drie kwartier, dan is het verstandig om drinken mee te nemen tijdens het hardlopen. Wat zijn handige manieren om drinken tijdens het hardlopen mee te nemen? Ik leg het je uit!

Met drinken onderweg kan je de training langer volhouden

Door het meenemen van drinken tijdens het hardlopen kan je het vochtverlies tegengaan. Hierdoor ben je beter in staat om je lichaam op temperatuur te houden en kan je de training langer volhouden dan wanneer je geen drinken bij je hebt voor onderweg.

Drinken meenemen tijdens hardlopen

Gelukkig zit je niet aan één manier vast om drinken mee te nemen. Er zijn verschillende handige producten op de markt om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om voldoende water of sportdrank tijdens je hardlooprondje mee te nemen. Denk hierbij aan een drinkgordel, hardlooprugzak of gewoon een flesje in de hand.

Speciale flesjes voor in de hand

Vind je het inderdaad lastig om met een plastic flesje in de hand te lopen? Gelukkig zijn er alternatieve flesjes. Deze zijn speciaal ontworpen om goed in de hand te leggen, zonder dat hij eruit glipt. De flesjes zijn wel een stuk duurder dan een simpele weggooi plastic flesje. Weggooien onderweg zit er dus niet in, wel loop je gelijk duurzamer.

Met deze Nathan QuickShot Unisex kan je naast drinken ook gelijk je sleutels opbergen.

Hardlopend drinken meenemen met drinkgordel

Er zijn speciale hardloopgordels om spullen in op te bergen, zoals je mobiele telefoon, sleutels, energiegels of drinken. Deze gordels werken als een riem en klik je vast om je middel. Je hoeft dus niet met drinken in je hand te lopen. Wanneer je dorst heb kan je snel een flesje uit je drinkgordel pakken.

Er zijn veel verschillende soorten drinkgordels op de markt. Met de Nathan Swift Plus heb je 300 ml water altijd bij de hand. Er zit ook een extra ritssluiting om kleinere items op te bergen.

Hardlooprugzak

Mijn favoriete manier om drinken onderweg mee te nemen tijdens hardlopen is een hardlooprugzak. Er zijn veel verschillende soorten hardlooprugzakken op de markt, maar ze zijn in te delen in twee categorieën wat betreft het drinken.

De Ultimate Direction Mountain vest op mijn rug
De Ultimate Direction – Mountain Vest 4.0

Je hebt hardlooprugzakken met een waterzak op je rug. Hiermee drink je vanuit een slang aan de voorkant van de tas. Met de hardlooprugzak van Gato heb je 1,5 liter water altijd bij de hand. Voor maar 49,95 is het één van de goedkoopste hardlooprugzakken op de markt.

Je hebt ook hardlooprugzakken met flessen aan de voorkant. Je kan dus snel en makkelijk bij je drinken. Een hardlooprugzak is een flinke investering, maar wel de beste manier om drinken mee te nemen.

Hoe neem jij drinken mee tijdens het hardlopen?

Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links

2 gedachten over “Drinken meenemen tijdens het hardlopen – wat is handig?

  1. Goeie tips, Wim, maar van je idee om je lege flesje gewoon weg te gooien, schrik ik. Dan komt het terecht in diezelfde mooie omgeving waar je als hardloper zo van geniet. Het is slecht voor het milieu. Voor afval geldt volgens mij altijd: als je in staat was verpakkingsmateriaal mee te nemen toen het nog vol was, ben je ook in staat om het mee te nemen nadat je van de inhoud genoten hebt. Misschien een idee om je tekst op dit puntje even aan te passen? Hartelijke groetjes, Margot

    1. Hi Margot, Je hebt helemaal gelijk. Nu ik ook de alinea terug lees staat het er niet goed. Het is uiteraard nooit de bedoeling om het flesje in de natuur te gooien, maar onderweg in een prullenbak.

      Tegenwoordig zit er ook statiegeld op kleinere plastic flesjes. Ik ga de alinea helemaal verwijderen. Aangezien het sowieso niet duurzaam is om een plastic eenmalig te gebruiken. De optie voor een herbruikbare fles is daarmee veel beter. Bedankt voor het wijzen op de tekst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *