Hardlopen

Welke type hardloper ben jij? Of ben je niet in een hokje te plaatsen?

Tot welke type hardloper behoor jij?

Hardlopen is een populaire sport. Niet voor niks lopen veel mensen hard en iedereen heeft zijn eigen redenen voor. Al komen deze redenen vaak wel overeen met andere. Zo kan je een aantal verschillende type hardlopers onderscheiden. Welk type hardloper ben jij, of ben je niet in een hokje te plaatsen en heb je zo je eigen redenen om te gaan hardlopen?

Type 1: Ik-wil-gezond-zijn hardloper

Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je geen last hebt van een welvaartskwaaltjes. Je behoort tot de minderheid als je geen diabetes type 2, overgewicht, burn-out of depressie hebt. De meeste mensen zitten het grootste deel van de dag en stapelt de stress alleen maar op.

Ben je begonnen met hardlopen voor je gezondheid. Je was op zoek naar meer beweging en uiteindelijk ben je bij hardlopen uitgekomen? Je vindt het prima om een rondje te gaan hardlopen en als je daar zelfs bij afvalt is het mooi meegenomen. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Dan behoor jij tot het type ik-wil-gezond-zijn hardloper.

Type 2: Altijd-maar-beter-willen-worden hardloper

Pak jij na elk hardlooprondje je telefoon erbij om je hardloopstatistieken te analyseren. Dan val je in de groep altijd-maar-beter-willen-worden. Elke hardlooptraining en -wedstrijd wil jezelf verbeteren. Het liefst ren je elke keer je persoonlijk record uit de boeken en alles moet daar voor wijken. Hardlopen is geen sport voor jou, maar een manier van leven.

Type 3: Op-zoek-naar-avontuur hardloper

Deze type hardloper neemt in aantallen toe, vooral omdat trailrunnen aan populariteit wint. De op-zoek-naar-avontuur kan zichzelf niet plaatsten in de eerste twee type hardlopers. Dat hardlopen gezond is wordt gezien als mooi meegenomen en prestaties zijn ook voor onder beschikt belang. Het type op-zoek-naar-avontuur hardloper trekt zijn hardloopschoenen aan om te verdwalen in de natuur. Je herkent hem aan de mooie verhalen tijdens verjaardagen.

Onder welke type loper behoor jij? Of typeren meerdere groepen jouw loopstijl? Ik ben begonnen met ik-wil-gezond-zijn loper en hang nu een beetje tussen de andere twee type lopers in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *