Hardlopen

Route naar huis vinden als je verdwaald bent met hardlopen

verdwaalt met hardlopen en de route naar huis vinden

Wat ik zo mooi vind aan hardlopen is dat je op plekken komt waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Vooral als je gaat hardlopen in gebieden waar je minder bekend bent. Dit kan bijvoorbeeld op vakantie zijn, maar ook een paadje in een plaatselijk bos die je nog nooit eerder hebt bewandeld. Het nadeel is dat je makkelijk de weg kwijt kan raken. Met deze tips vind je altijd de route weer naar huis als je verdwaalt bent met hardlopen.

Verdwaalt met hardlopen? Gebruik je mobiele telefoon

De mobiele telefoon wordt door de meeste hardlopers meegenomen tijdens een rondje rennen. Vooral als je gaat hardlopen in onbekende gebieden. Mocht je onverhoopt verdwalen dan is het heel eenvoudig weer de route naar huis te vinden met je mobiele telefoon. Open bijvoorbeeld Google Maps of een andere GPS app op je telefoon en zoek je thuislocatie op. Het enige nog wat je hoeft te doen is de route naar huis te volgen.

Sporthorloge met terug naar startpositie functie

Sommige sporthorloge hebben een functie om weer de weg naar de startpositie te vinden als je verdwaald bent. Ga je op onbekend terrein hardlopen dan kan je altijd makkelijk de route terugvinden naar het punt waar je bent begonnen. Dit is ideaal als je met de auto naar een startpunt bent gereden en daar begonnen bent met hardlopen. Soms weet je op dit soort momenten niet de exacte GPS-locatie waar je de auto hebt geparkeerd, maar door deze functie vind je altijd weer de weg terug.

Maak gebruik van bewegwijzering om de weg terug te vinden

Ben je verdwaald met hardlopen en je hebt geen telefoon of sporthorloge bij je? Dan is het moeilijker om de weg weer terug te vinden. Gelukkig zijn er altijd nog andere manieren om weer op het juiste pad terecht te komen. Door gebruik te maken van bewegwijzering is de kans groot dat je weer weet waar je bent. Dit kan gekleurde paaltjes zijn in het bos, of fietsroutepunten zijn. Dankzij deze bewegwijzering kom je meestal uit op een knooppunt met duidelijk aangegeven waar je heen moet.

Ben jij weleens verdwaald met hardlopen en hoe heb jij toen de weg naar huis kunnen vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *