Hardlopen

De zomertijd is ingegaan, tijd om de hardloopschoenen weer uit de kast te halen

Hardlopen in de zomertijd

Wekenlang kijk ik reikhalzend uit dat de klok een uur naar voren wordt geschoven. Afgelopen weekend was het eindelijk weer zover. De zomertijd is weer begonnen. Dit specifieke moment betekent persoonlijk voor mij dat het hardloopseizoen weer is begonnen.

De wintertijd versus de zomertijd

Uiteraard heeft elk seizoen zijn eigen voor- en nadelen, maar de zomertijd heeft toch mijn grote voorkeur. Het grootste voordeel is toch wel echt dat het langer licht is. In de winter ontbreekt soms de motivatie en dat wordt niet makkelijker gemaakt als het al donker is buiten.

Eenmaal een aantal hardlooptrainingen overgeslagen is het lastig om weer het hardlopen op te pakken. Voordat ik het weet zit ik een negatieve vicieuze cirkel. Meestal klim ik pas bij het ingaan van de zomertijd uit deze ellendige put.

Hardlopen tijdens de zomertijd

Het grote verschil met hardlopen voordat de klok een uur vooruit is gegaan is dat het later donker wordt. Afgelopen week ben ik al meerdere avonden een rondje wezen hardlopen. Waar ik normaal gesproken in het donker begon met hardlopen, loop ik nu het grootste gedeelte van mijn hardlooprondje in het licht. De zomertijd zorgt er voor dat het makkelijker is om in de avond toch nog de hardloopschoenen aan te trekken.

Het ingaan van de zomertijd zorgt ook weer voor een nieuwe en frisse start. Het geeft mij ook weer de mogelijkheid om de vicieuze cirkel te doorbreken. Naast dat het langer licht is worden de temperaturen ook steeds aangenamer, wat het nog makkelijker maakt om in de avond de hardloopschoenen aan te trekken.

De zomertijd is het begin van het hardloopseizoen

Waarschijnlijk zit het tussen mijn oren, maar door het ingaan van de zomertijd heb ik gelijk het idee dat het hardloopseizoen is begonnen. Ik heb gelijk weer de motivatie om nieuwe hardloopdoelen op te stellen en naar deze geweldige avonturen toe te werken. Momenteel ben ik druk bezig om deze doelen uit te werken!

Vind jij het ook fijn dat de zomertijd is ingegaan, of maakt het jou niet zoveel uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *