Persoonlijk

Geloof het of niet – ik ben begonnen met yoga

ik ben begonnen met yoga

Volgens mij heb ik, toen ik jong, was een eikenhouten deur ingeslikt. Van souplesse is er weinig sprake. Als ik Mae d’r speen onder haar bed moet vandaan vissen schiet overal de kramp er in of als ik mij in bochten moet wringen lijk ik wel 30 jaar ouder. Op zich weet ik niet beter dat een stijve houten plank ben, maar nu ben ik er helemaal klaar mee. Ik ben begonnen met yoga om wat flexibeler te worden.

Begonnen met yoga voor beginners op YouTube

Met mijn krachttrainingsessie werk ik wel een aantal rek- en strekoefeningen af en van de fysio heb ik al een paar mobiliteitoefeningen gehad die ik altijd trouw afwerk. Blijkbaar zijn deze oefeningen niet voldoende om iets meer flexibiliteit in mijn lichaam te krijgen. Sommige mensen kunnen staand met de vingers hun voeten aanraken. Helaas overdrijf ik niet, maar ik kom niet verder dan mijn knieën. Zelfs niet met de bovenstaande oefeningen.

Ik vertelde Gabriëlla dat ik wat aan mijn mankement wilde gaan doen en ze zei gelijk: ‘je moet eens yoga proberen’. Diezelfde avond zat ik voor de TV de verschillende poses uit te proberen als de yoga-voor-beginners-mevrouw.

Het gaat al fout bij de kleermakerszit

Ik kwam al niet verder dan de eerste pose: de kleermakerszit. Om wat comfortabeler te zitten mocht je op een kussen gaan zitten. Uiteindelijk met een stapel van 3 kussens lukte het mij om ook een de kleermakerszit te gaan zitten.

Toen ik mij in de pose had gewrongen kwam de volgende onmogelijk pose. Tijdens de Warrior-pose voelde ik mijn hamstring op drie plekken schuren. Het hielp ook niet mee dat Gabriëlla een half uur lang in de slappe lach achter me op de bank lag.

Ik hou het stug vol

De eerste indrukken van yoga waren niet te best. Toch heb ik het al een aantal sessies stug volgehouden en was ik niet van plan om binnenkort te stoppen met yoga. Sterker nog ik heb zelf wat vooruitgang geboekt. Met mijn vingertoppen kom ik tot halverwege mijn scheenbenen in plaats van mijn knieën en dat al na vier lesjes via YouTube.

Yoga is niet alleen goed voor mijn flexibiliteit, maar ook voor het hardlopen. Met yoga werk ik ook gelijk aan mijn houding en hierdoor haal ik gelijk veel voordeel uit zodra ik ga hardlopen.

Ik ga nog stug door met een aantal lesjes, wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *