Persoonlijk

Corona positief, hoe staat het met mijn conditie?

Corona impact op mijn conditie

Het heeft even geduurd, maar ook ik ben uiteindelijk gevloerd door corona. Met schoolgaande kinderen kan je er tegenwoordig niet meer aan ontkomen. Mijn dochter kwam met een loopneus thuis. Drie dagen later lag ik opeens met een flinke verkoudheid en met koorts in bed. De zelftest en later ook de GGD test sloegen allebei positief aan. Na twee jaar voorzichtig te doen, maar er was nu geen ontkomen meer aan. Welke impact gaat corona op mijn conditie hebben in de voorbereiding richting de marathon van Rotterdam?

Ik knapte snel op van corona, maar het liet wel zijn sporen na

Ik pik regelmatig een verkoudheidje op, maar ziek was ik in jaren niet meer geweest. Door de koorts ging er wel een belletje rinkelen dat het zomaar eens corona kon zijn. Na een paar dagen ellendig te voelen knapte ik weer gauw op. De koorts verdween net zo snel, als dat het tevoorschijn kwam. Ik was niet bang voor corona zelf, maar wel de impact die het zou kunnen hebben op mijn conditie. Dagen na mijn laatste symptomen merkte ik dat mijn energie nog laag was en dat mijn hartslag gelijk omhoog vloog bij een simpele lichamelijke activiteit.

Als ik het toch een keer moest krijgen was nu het juiste moment

De kans dat een van de kinderen corona van school of kinderdagverblijf het mee naar huis zou nemen zat er dik in. Als ik het dan toch een keer zou moeten krijgen was dit misschien wel het beste moment. Momenteel ben ik hard aan het trainen richting de marathon van Rotterdam, maar nog niet specifiek op duurvermogen. Afgelopen weken heb ik vooral getraind op snelheid en ik testte positief op corona precies tijdens mijn rustweek. Naast herstellen van afgelopen trainingsweken moest ik ook werken aan mij herstel van corona.

Een stap achteruit, maar weer twee vooruit

De eerste hardlooptrainingen zitten er alweer op en kreeg gelijk zicht wat corona met mijn lichaam gedaan heeft. Mijn conditie heeft wel een tikkie gekregen, maar ik was bang dat de schade veel groter zou zijn. Ik moet qua trainingen zeker een stapje terug doen. Hopelijk ben ik over een week of twee weer op mijn niveau voor corona en kan ik weer vooruit. Gelukkig duurt de marathon van Rotterdam nog 2 maanden en heb ik nog voldoende tijd om aan mijn duurvermogen te werken. Om mijn doel te halen moet ik zeker flink aan de bak en heeft corona zeker niet geholpen, maar het is nog steeds haalbaar!

Heb jij corona gehad? Zo ja, heeft het impact gehad op jouw conditie en hoe ben jij er mee omgegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *