Persoonlijk

De eerste stap is gezet, nu de overige 49.999 stappen nog

Inschrijving voor de ultramarathon - Indian Summer Ultra

Ik hikte er een tijdje tegenaan, maar ik durfde de echte stap nog niet te zetten. Na een paar biertjes had ik al mijn moed bij elkaar geschraapt en heb ik het aanmeldformulier ingevuld van de Indian Summer Ultra 50 kilometer run. De eerste stap is eindelijk gezet. Nu begint het echte werk.

Er was veel moed voor nodig

Ik weet nog goed dat ik heel lang gewacht heb om me voor mijn eerste marathon in te schrijven. Vooral de twijfel sloeg toe. Zou ik ooit deze afstand halen en vraag ik niet teveel van mijn lichaam? Uiteindelijk heb ik toch de stap gezet en kijk ik nog altijd met veel trots naar mijn medailles van de marathon van Rotterdam.

Hetzelfde geldt voor de inschrijving voor mijn allereerste ultramarathon. Lang durfde ik me niet in te schrijven. Misschien omdat ik bang ben dat ik niet ga halen. Dat ik tijdens mijn trainingsperiode een blessure oploop of niet snel genoeg progressie boek. Allemaal redenen om niet in te schrijven voor de Indian Summer Ultra.

Nu begint het echte werk richting de Indian Summer Ultra

Dat ik de Indian Summer Ultra 50 kilometer ga lopen is na mijn inschrijving echter een feit. Dat brengt met zich mee dat ik nu volop moet trainen om de ultramarathon uit te kunnen lopen. Ga ik een ultrarunner worden? Ik hoop het oprecht. Op dit moment ben ik nog niet fit genoeg om een ultramarathon te lopen, maar daar ga ik wel voor strijden. Er is zeker heel veel werk aan de winkel om op mijn best aan de start te staan van deze geweldige trailrun.

Eerder heb ik al geschreven hoe mijn komende 4 maanden eruit gaan zien. Elke week doe ik aan hardlopen, fietsen en krachttraining. Hopelijk boek ik snel progressie, zodat ik ook mentaal sterk en zelfverzekerd aan de start sta. Ik weet namelijk heel goed dat het uitlopen van een ultramarathon ook een mentale uitdaging is.

Momenteel voert angst nog steeds de boventoon. Ik hoop dat ik over 4 maanden fris en vol enthousiasme begin aan de Indian Summer Ultra!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *