Persoonlijk

De halve marathon rennen tijdens Global Virtual Run

Global Virtual Run

Door corona heb ik dit jaar nog geen enkel hardloopevenement gelopen. Wel heb ik aan een aantal virtual runs meegedaan. Aangezien je zelf de afstand kan bepalen van virtual runs, zocht ik niet altijd de uitdaging op ik betrapte mezelf erop dat ik het vrij makkelijk hield allemaal. Bij mijn volgende virtual run, de Global Virtual Run, ga ik het echter helemaal anders aanpakken.

Virtueel hardlopen met een doel

Bij de eerst volgende virtual run, de Global Virtual Run, wil ik mijzelf weer een doel stellen. Normaal gesproken loop ik van het ene hardloopevenement naar het andere. Tussen twee evenementen in probeer ik mijzelf te verbeteren en werk ik toe naar een doel dat ik heb gesteld om te halen bij de eerstvolgende run.

Mijzelf uitdagen mis ik in deze corona-tijd. Dat wil ik nu toch weer gaan oppakken, ook ik niet geloof dat er dit jaar nog een hardloopevenement komt waar ik aan mee kan doen. Daarom ga ik nu, zoals ik dat normaal ook doe, een doel stellen voor mijn volgende virtual run.

De halve marathon tijdens de Global Virtual Run

Dit jaar heb ik nog weinig lange afstanden gelopen. Waar ik vorig jaar minimaal één keer per week een halve marathon op mijn gemak liep, is mijn langste run dit jaar slechts 16 km geweest.

Daarom wordt het weer eens tijd dat ik die halve marathon ga rennen. Dit wil ik doen tijdens de Global Virtual Run. Deze virtuele hardloopwedstrijd wordt gelopen tussen 13 en 16 augustus. Ik heb dus nog een kleine maand om me voor te gaan bereiden op die 21,1 kilometer.

De halve marathon gaat niet meer van z’n leien dakje

Waar ik vorig jaar de 21,1 kilometer op het gemak kon uitlopen, is het dit jaar wel anders. Mijn langste afstand van 16 kilometer ging niet zonder slag of stoot en dat betekent dat ik zeker weer moet gaan trainen om de halve marathon uit te lopen.

Gelukkig heb ik nog een paar weken om een aantal duur- en tempotrainingen te lopen. Hopelijk met deze trainingen kan ik pijnvrij en rond de 2 uur de halve marathon uitlopen.

De Global Virtual Run is voorlopig mijn enige uitdaging

In het begin van de corona-tijd liep ik verschillende 5 tot 10 kilometer virtuele hardloopwedstrijden in een maand tijd. Nu is de Global Virtual Run de enige uitdaging waar ik naar toe ga werken. Door één doel te hebben, hoop ik me ook beter te kunnen focussen op deze halve marathon.

Wil je ook meedoen aan deze virtuele loop? Dan kan je je voor verschillende afstanden opgeven. Het inschrijfgeld van de Global Virtual Run gaat naar een goed doel en je kan zelf bepalen of je alleen wilt inschrijven of ook een medaille en een geplastificeerde tijdregistratie wilt ontvangen!

Wat wordt jouw volgende hardloopdoel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *