Persoonlijk

De grootste uitdaging is het balans vinden tussen hardlopen en het gezin

De balans vinden tussen hardlopen en het gezin

Een van de grootste uitdagingen om het meeste uit het hardlopen te halen zijn niet de hardlooptrainingen zelf. Ik ben van mening dat je bijna alles kan bereiken, mits je de tijd en energie er in steekt. Iedere ouder weet dat tijd nogal schaars is. Vooral als je twee kleine kids in het gareel moet houden. De grootste uitdaging is daarom vooral het vinden van de juiste balans tussen het hardlopen en het gezin.

Het zoeken naar de juiste balans tussen hardlopen en het gezin

Voordat Mae er was kon ik hardlopen wanneer ik wilde. Geen uitdaging ging ik uit de weg. Ik liep mijn langste afstanden en persoonlijk records sneuvelden achter elkaar. Dat veranderde drastisch nadat onze dochter was geboren. Het duurde even dat ik sowieso de energie terug vond door alle slapeloze nachten. Toen we dat eenmaal op de rit hadden moest ik weer op zoek gaan naar mijn hardloopritme.

Het zoeken naar een hardloopritme is denk ik nog wel het moeilijkste geweest. Wanneer ik te weinig liep, haalde ik niet mijn hardloopdoelen en kwam ik maar niet een de juiste hardloopritme. Wanneer ik teveel liep ging weer ten kostte van de tijd die ik had met Mae.

Met de juiste balans kom je toch nog een heel eind

Na een jaar aanmodderen had ik eindelijk de juiste balans gevonden tussen hoeveel tijd ik in het hardlopen wilde steken, zonder dat het impact had op het gezinsleven. De meeste hardloopuurtjes liep ik ’s avonds. Zodra de kleine op bed lag. Daarom zijn de zomermaanden voor mij toch de fijnste hardloopmaanden. Dan kan ik gelukkig nog in het daglicht lopen, in plaats van altijd maar in het donker.

De lange duurlopen combineerde ik met mijn reistijd. Ik werk 20 kilometer vanaf huis. Één keer per bond ik mijn hardloopschoenen om mij nek en pakte ik in de ochtend de trein om zo na het werk naar huis te lopen. Op deze manier kon ik elke week een lange duurloop lopen, zonder dat het veel extra tijd kostte.

Het hardlopen ging zelfs zo goed dat ik besloot om te gaan trainen richting mijn ultieme doel. Het hardlopen van een ultramarathon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *