Persoonlijk

Heb ik mijn hardloopdoelen van 2019 gehaald?

Mijn hardloopdoelen van 2019

Begin dit jaar heb ik een aantal hardloopdoelen opgesteld. Naast mijn hardloopdoelen heb ik ook doelstellingen gemaakt die ik graag wilde behalen met mijn blog. Nu het einde van 2019 bijna is aangebroken, is tijd om terug te kijken of ik mijn hardloopdoelen heb gehaald en of ik alle kansen van het afgelopen jaar volledig heb benut.

Mijn hardloopdoelen van 2019

Begin 2019 was ik ontzettend enthousiast en daarom heb ik toentertijd 4 hardloopdoelen bedacht:

  1. 10 km in 45 minuten
  2. Elke maand een hardloop– of trailrunevenement lopen
  3. Het uitlopen van een ultraloop
  4. Halve marathon in 1 uur en 45 minuten

Nu het jaar voorbij si en terugkijk op mijn hardloopdoelen, ben ik misschien wel iets te voortvarend geweest in het bedenken van uitdagingen.

De belangrijkste van deze 4 is het uitlopen van mijn eerste ultraloop. 19 oktober 2019 was het zover en stond ik aan de start van de Indian Summer Ultra. Mijn grootste sportieve uitdaging tot nu toe. Na zes en half uur en 52 kilometer kwam ik eindelijk over de finish van mijn eerste ultramarathon. Een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

De andere hardloopdoelen heb ik min of meer gehaald. Ik heb in 2019 heb ik 12 wedstrijden gelopen, je zou zeggen elke maand een. Het is niet helemaal gelukt want in november heb ik geen wedstrijd gelopen, maar daarentegen wel twee wedstrijden in mei. Ik kom dus, technisch gezien, wel op een hardloopwedstrijd per maand. De reden waarom ik dit hardloopdoel wilde behalen, is dat ik dan het hele jaar door blessurevrij zou blijven. Dat is in november niet gelukt. De herstelperiode van de ultraloop duurde langer dan ik had verwacht en is uiteindelijk nog niet helemaal achter de rug.

Twee hardloopdoelen niet gehaald

Wel kan ik met zekerheid zeggen dat ik twee doelen niet heb gehaald. Dat is de 10 kilometer in 45 minuten en de halve marathon in 1 uur en 45 minuten. Ik heb wel mijn persoonlijk record op de 10 kilometer aangescherpt tot 47 minuten, maar dichter in de buurt ben ik niet gekomen. Wel heb ik dit jaar geleerd dat ik niet op twee paarden tegelijk moet wedden.

Duurvermogen en snelheid gaan niet goed samen. In aanloop naar de Indian Summer Ultra heb ik veel getraind op duur. Tijdens deze trainingen heb ik wel veel snelheid moeten inleveren. Het is dus een goede les voor volgend jaar. Ga ik 2020 voor meer snelheid of toch weer de langere afstanden? Die vraag hoop ik in de komende weken te kunnen beantwoorden.

Volgende week lees je of ik mijn doelen van mijn website heb gehaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *