Persoonlijk

Nieuwe ambities – mijn langste afstand ooit hardlopen

Mijn nieuwe ambitie is 100 kilometer hardlopen

Mede door corona hebben mijn ambities langere tijd in de ijskast gestaan. Hoe langer ze daarin bleven, hoe moeilijker het werd om het hardlopen op te pakken. Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en heb ik weer een doel. Niet zomaar eentje! Nee, ik wil mijn langste afstand gaan verdubbelen. Dat komt neer op een duizelingwekkend aantal kilometers achter elkaar hardlopen. Volgend jaar wil ik de 100 kilometer gaan overbruggen!

Waarom zou je in hemelsnaam 100 kilometer willen hardlopen?

Uiteraard heb ik de afgelopen maanden niet stil gezeten. Ik heb meerdere dingen geprobeerd met hardlopen. Uiteindelijk blijft het lopen van lange afstanden, door de natuur, wel echt wat ik het liefst doe. Door gebrek aan fietsen en motivatie is mijn conditie flink achteruit gegaan. Ik zat niet meer lekker in mijn vel en mijn lichaam protesteerde al met de minste en geringste beweging. Tijdens onze weekend weg in maart was ik er helemaal klaar mee.

Ik bedacht hoe ik ooit de 50 kilometer achter elkaar heb kunnen hardlopen. Iets wat momenteel echt onhaalbaar is. Het was een doel dat ik al jaren van te voren in mijn hoofd had. Alle hardlooptrainingen, -wedstrijden en keuzes waren gericht op dat ene doel: mijn eerste ultramarathon uitlopen. Eenmaal de finish bereikt, wist ik dat er nog meer in zat. Daarom wil ik mijzelf uitdagen en deze afstand verdubbelen naar de 100 kilometer.

Banner voor de hardloopschema's

Wanneer moet dit allemaal gaan gebeuren?

Zoals ik net al zei ben ik nu nog niet in staat om 50 kilometer te rennen, laat staan 100. Ik moet dus flink aan de bak om op mijn oude niveau te komen. Voor mijn eerste ultramarathon heb ik 2 jaar uitgetrokken om de finish van de Indian Summer Ultra te halen. Nu wil ik het in een jaar gaan doen. Ergens volgend jaar sta ik aan de start van een 100 kilometer ultramarathon. Welke het precies wordt weet ik nog niet, maar dat ik start is zeker. Dit jaar heb ik dus de tijd om weer op mijn oude niveau van 50 kilometer te komen, om zo volgend jaar de stap te maken naar 100!

Het trailrunverslag van de Indian Summer Ultra – 50 kilometer

Mijn ambities zijn nu op het wereld weide web

De keuze dat ik 100 kilometer wilde gaan hardlopen heb ik al in maart gemaakt. Elke keer durfde ik het nog niet te delen, omdat er dan geen weg terug is. Nu staat het online! Ik heb geen excuses meer om niet aan de start te staan van mijn nieuwe en grootste hardloopuitdaging tot nu toe!

Momenteel ben ik nog druk aan het zoeken aan welke 100 kilometer ik wil aan deelnemen. Heb jij nog tips voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *