Hardlopen

Welke zonbescherming werkt het beste tijdens hardlopen?

Welke zonbescherming is best tijdens hardlopen?

Als je veel buiten hardloopt is het belangrijk dat je goed tegen de zon beschermt. Vooral als je midden in de zomer gaat hardlopen. Niet alleen de huid moet beschermd worden tegen de UV-straling, maar ook een zonnesteek voorkomen. Door hardlopen wordt je lichaam sowieso al warmer, waardoor de kans op een zonnesteek groter is. Welke zonbescherming kan je het best tijdens het hardlopen gebruiken?

Zonnebrandcrème is niet de enige zonbescherming voor hardlopers

Wanneer je aan zonbescherming denkt zal je direct aan zonnebrandcrème denken. Zonnebrandcrème een goede manier om jezelf te beschermen tegen de zon. Zoek wel naar een zonnebrandcrème die vochtbestendig is. Je wilt namelijk niet dat de crème van je gezicht af druipt na de eerste kilometers.

Gelukkig kan je ook jezelf op andere manieren beschermen tegen de zon. Hoe beter jezelf afschermt tegen de hitte, des te meer je uit de training kan halen. Andere manieren om je tegen de zon te beschermen is lippenbalsem, een petje en een zonnebril.

Vergeet ook niet je lippen in te smeren met lippenbalsem

De meeste mensen smeren zich goed in voordat zich in de zon begeven. Hetzelfde geldt met hardlopers. Toch worden de lippen regelmatig vergeten met insmeren. Je hebt speciale lippenbalsem die ook je lippen beschermen tegen de UV-straling. Zo voorkom je dat de vellen aan je lippen hangen tijdens het hardlopen.

In deze video geef ik je 6 tips om te gaan hardlopen met warm weer

Een petje voorkomt een zonnesteek

Zodra je in de volle zon gaat hardlopen doe je er verstandig aan om een petje te dragen tijdens het hardlopen. Als de zon langere tijd op je hoofd schijnt kan je weleens een zonnesteek oplopen. Door het dragen van een petje kan de zon niet direct op je hoofd schijnen en helpt met het voorkomen van een zonnesteek!

Heb je nog geen hardlooppet in je garderobe? Ik heb de 5 beste hardlooppetten voor je opgesomd!

Bescherm je ogen tegen de zon met een zonnebril

Een zonnebril is echt onmisbaar als je vaak in de zomer hardloopt. Je wilt niet de hele hardlooptraining met samengeknepen ogen lopen. Einde van je training heb je dan geheid last van je ogen en hoofd. Gelukkig hoeft een goede hardloopzonnebril tegenwoordig ook niet duur te zijn. Ik loop persoonlijk altijd met een Goodr hardloopzonnebril. Voor 30 euro heb jij al een goede hardloopzonnebril, waar je zeker het hele hardloopseizoen plezier van hebt.

Hoe bescherm jij je zodra je gaat hardlopen in de volle zon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *