Home » Reviews » Beste eiwitrepen? Welke komt als winnaar uit de proteïne repen test?

Reviews

Beste eiwitrepen? Welke komt als winnaar uit de proteïne repen test?

Beste eiwitrepen test - review van verschillende eiwitrepen

Om te herstellen zijn eiwitten nodig. Je kan extra eiwitten innemen door bijvoorbeeld een eiwitreep te eten. Er zijn echter veel verschillende herstelsnacks op de markt. Welke is nou echt de beste proteïne repen? En zit er eigenlijk wel verschil tussen de herstelrepen van verschillende merken? Ik ging op onderzoek uit en testte  6 verschillende eiwitrepen die gewoon in de supermarkt te koop zijn.

Beste eiwitreep van isostar

6. Isostar – Powerplay Protein

De high protein van Isostar bevat in vergelijking met andere proteïne repen een stuk minder eiwitten, namelijk maar 8,8 gram. Wel is er aantal koolhydraten aan toegevoegd, zodat je alle benodigde voedingstoffen binnen krijgt na het hardlopen. 

Deze proteïne bar is bij de AH te verkrijgen voor € 1,15 per stuk

Beste eitwitrepen van PowerBar

5. De beste eiwitreep van Powerbar – Protein Plus eiwitreep

Deze herstelreep bestaat uit 30% eiwit en dit komt neer op 17 gram eiwitten. Ze zijn in verschillende smaken te verkrijgen. Daarnaast bevat deze weinig koolhydraten, vergeleken met andere repen. Daarom bestaat de Powerbar relatief uit minder calorieën. Na het trainen vul ik ook graag mijn koolhydraten aan en dan komt de Powerbar – Protein Plus het slechtste uit de test.

De Powerbar – Protein plus is bij de AH te verkrijgen voor € 2.25 per stuk of bij Bol.com € 36,90 per doos (30 eiwitrepen)

Trek repen review - de beste eiwitrepen van Trek

4. TREK – Protein Flapjack herstelsnack

Vergeleken met andere proteïne repen bevat de TREK – Protein Flapjack relatief weinig eiwitten, namelijk maar 10 gram. Dat vind ik persoonlijk net te weinig na een zware training. Deze clean protein bar is wel volledig vegan en glutenvrij, wat voor veel vegan sporters dan weer heel goed nieuws is! 

De protein flapjack is voor € 3,29 te verkrijgen bij verschillende webshops.

De beste eiwitrepen van Vifit - Vifit eiwitreep

3. De beste eiwitrepen van Vifit Sport – Vifit High Protein

Sinds een tijdje heeft het merk Vifit ook sportvoeding in haar assortiment. De High Protein bar bevat 20 gram eiwitten en dat is precies wat je nodig heb na het hardlopen. Daarnaast zijn er ook vitamine D, kalium en magnesium toegevoegd, die bijdragen aan het goed functioneren van je spieren. De Vifit eiwitreep heeft alle voedingstoffen om snel te herstellen.

Deze herstelsnack is te verkrijgen voor € 27,48 per doos (12 proteine repen) in verschillende smaken.

Fulfil repen review - beste eiwitrepen

2. Fulfil – Vitamin & Protein bar

De Fulfil eiwitreep bevat 20 gram eiwitten per reep. Naast de eiwitten zijn er ook verschillende vitamines toegevoegd. De extra vitamines zorgen voor een betere spierherstel. De meeste herstelrepen hebben een chemische nasmaak, maar dat heeft deze zeker niet. Door de heerlijke smaak is de Fulfil Vitamin & Protein bar erg lekker. Daarom scoort deze Fulfil reep hoog in deze review!

De Fulfil Vitamin & Protein bar zijn te verkrijgen voor € 24,90 per doos (15 herstelrepen)

Volg mij op Facebook

De beste manier om op de hoogte te blijven.

Beste eiwitrepen van Body & Fit - Perfection bar

1. De beste eiwitrepen zijn van Body & Fit – de Perfection bar

In deze crunchy bar zit 20 gram eiwit per reep. Dat zijn voldoende eiwitten die je nodig heb na een run. Daarnaast zijn er geen extra suikers aan toegevoegd. Voor deze test heb ik de raspberry white chocolate geprobeerd en moet zeggen dat hij nog best lekker is.

Deze eitwitreep kost ongeveer € 14,48 per doos (12 eiwitrepen).

En de winnaar van de beste eiwitrepen test is geworden …

De Body & Fit – Perfection bar is voor mij de winnaar. Het bevat de juiste voedingstoffen die mijn lichaam nodig heeft na een zware training. De prijs is vergeleken met andere eiwitrepen ook het laagst en daarom gebruik ik tegenwoordig na elk rondje zo’n herstelreep. De Fulfil – Vitamin & Protein vind ik qua smaak de lekkerst, maar is iets duurder dan de perfection bar. Daarom heeft deze herstelreep een mooie tweede plaats gekregen.

De beste eiwitrepen op een rij
  1. Body & Fit – de Perfection bar
  2. Fulfil – Vitamin & Protein bar
  3. Vifit Sport – Vifit High Protein reep
  4. Trek Protein Flapjack herstelreep
  5. PowerBar – Protein plus eiwitreep
  6. Isostar – Powerplay Protein reep

Welke eiwitreep neem jij na het hardlopen?

Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links

Samenvatting
Beste eiwitrepen? Welke komt als winnaar uit de proteïne repen test?
Titel
Beste eiwitrepen? Welke komt als winnaar uit de proteïne repen test?
Omschrijving
Welke eiwitreep is nou echt de beste? Ik zoek het voor je uit! Je vindt de test van de 6 beste eiwitrepen van verschillende merken.
Auteur
Gepubliceerd door
Wim Groenendijk
Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *