Hardloopschema's

Hoe kies je een geschikt hardloopschema die aansluit bij jouw wensen?

Hoe vind je een geschikt hardloopschema?

Er zijn tal van verschillende hardloopschema’s te vinden op het internet. Je hoeft alleen maar ‘hardloopschema’ te googelen en je krijgt duizenden schema’s in een mum van tijd in je schoot geworpen. Heb je snel last van keuzestress? Dat maakt het zoeken naar een geschikt hardloopschema niet makkelijk. Hoe vind je een trainingsschema die aansluit bij jouw wensen?

Bedenk goed wat je wilt bereiken

Om een geschikt hardloopschema te vinden is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat je wilt bereiken. Heb je een bepaalde afstand voor ogen, of wil je trainen richting een persoonlijk record? Dat zijn echter niet de enige belangrijke punten die je moet weten. Naast je doel moet je ook het volgende vooraf bedenken:

  • Hoe vaak per week kan en wil je trainen?
  • Hoeveel weken of maanden heb je nog voordat je doel wilt lopen?
  • Wat is momenteel je hardloopbasis? Loop je bijvoorbeeld al 5 of 10 kilometer achter elkaar
  • Wat wilt je bereiken met het hardloopschema?

Weet je alles? Dat maakt het zoeken naar een geschikt hardloopschema makkelijker

Heb je de antwoorden op de bovenstaande vragen? Dan kan je gerichter zoeken naar een geschikt hardloopschema. Uiteraard kan je ook hiervoor ook weer Google voor gebruiken en specifieker zoeken met je wensen, zoals bijvoorbeeld ‘hardloopschema 5 kilometer in 25 minuten’ of ‘hardloopschema marathon met 2 keer per week trainen’. Je krijgt vanuit Google resultaten die beter aansluiten bij je wensen.

Daarnaast vind je op mijn website ook tal van verschillende hardloopschema’s van 5 kilometer voor beginners tot aan een trainingsschema voor een ultramarathon. Neem een kijkje in het hardloopschema sectie of bekijk specifiek het 5 of 10 kilometer afstand. Hier vind je verschillende schema’s die hoogstwaarschijnlijk bij je wensen passen.

Geen geschikt hardloopschema gevonden?

Je hebt het hele internet afgezocht naar een geschikt hardloopschema, maar toch niks gevonden? Maak dan zelf een hardloopschema! Zelf een hardloopschema maken is helemaal niet moeilijk en je weet dan zeker dat hij past bij jouw wensen. Een geschikter hardloopschema ga je niet vinden op het internet.

In deze video leg ik uit hoe je zelf een hardloopschema maakt

Heb jij weleens zelf een hardloopschema gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *