Reviews

Review – Beter hardlopen door de compressport Full Socks V2.1 compressiekousen

Review compressport full socks v2.1 compressiekousen

Sinds begin jaar ben ik de trotse bezitter van een paar compressport Full Socks V2.1 compressiekousen. Ik had ergens gelezen dat je met zulke sokken minder last hebt van spierpijn en blessures. Ook zou je tijdens het hardlopen minder snel kampen met vermoeide benen. Met de marathon in het vooruitzicht leek het mij verstandig om een paar compressiekousen uit te proberen.

Product Compressport Full Socks v2.1
RATING
5/5
PRIJS*
€ 38,90

Compressport full socks run

Compressiekousen aan- en uittrekken is nogal een gedoe

Mijn eerste ervaring met compressiekousen was niet best. Na een half uur bezig te zijn om ze aan te trekken, wilde ik ze eigenlijk al in de prullenbak gooien. Ik begreep maar niet hoe ik deze sokken kon aan trekken, zonder er al gelijk een gat in te maken. Na het kijken van een YouTube video leek het allemaal niet zo moeilijk. Door de tips te hebben gevolgd staat mijn record nu op een kleine 5 minuten voordat ik ze helemaal aanheb.

Waarom ben ik niet eerder met compressport Full Socks V2.1 compressiekousen gaan lopen?

De eerste keer dat ik met de compressiesokken heb gelopen, was gelijk een eind. Ik wilde namelijk direct weten of het waar was wat ik had gelezen: dat ik minder last zou krijgen van vermoeide benen en eigenlijk dat de marathon met deze sokken een makkie zou lijken.

Na een halve marathon had ik inderdaad veel minder vermoeide benen dan normaal. Het kan misschien een placebo effect zijn, maar de keren erna had ik precies hetzelfde resultaat. Door de kleine balletjes onder de sok heb ik de eerste keer wel een blaar opgelopen. Gelukkig was dit ongemak maar eenmalig.

De marathon van Rotterdam met de compressiekousen

Na een aantal keer getraind hebben met de de compressiesokken was ik zeker genoeg om de marathon van Rotterdam met ze te lopen. Hoogstwaarschijnlijk ligt het niet alleen daaraan, maar ik heb wel mooi mijn PR met een half uur verbeterd met de compressiesokken aan.

Compressport Full Socks V2.1 compressiekousen details

Deze kousen zijn uitgerust met graduale compressie. Dit zorgt ervoor dat de benen de afvalstoffen sneller afvoert en meer zuurtstof voorziet. Daarnaast zorgen deze compressiekousen voor een goede ventilatie voor droge en frissen voeten.

Door de 3D dots technologie (dit zijn allerlei kleine bolletjes over de hele compressiekous) heb je betere grip in de schoen tijdens het hardlopen. De compressiesokken zitten (in de juiste maat) als gegoten en je hebt niet het gevoel dat je met steunkousen aan het hardlopen bent.

Ik ben heel erg fan van de sokken en ga zeker de lage variant aanschaffen om ook in de zomermaanden met deze sokken te kunnen lopen! Heb je nog nooit eerder hardgelopen met compressiesokken? Dan zijn de STOX running socks ook zeker een aanrader. Dit zijn ideale compressiekousen om in te stappen!

Product Compressport Full Socks v2.1
RATING
5/5
PRIJS*
€ 38,90

Compressport full socks run

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *