Beginners

10 redenen om te gaan trailrunnen

10 redenen om te gaan trailrunnen door de bossen

Lijkt het je leuk te trailrunnen, maar ben je er nog niet zo bekend mee of ben je nog niet overtuigd? Door deze 10 redenen weet ik zeker dat jij straks ook een trailrunner bent!

1. Voor de natuurliefhebber

Het grootste deel van een trailrun-parcours loopt door de natuur. Je rent door allerlei prachtige bossen, beekjes en uitgestrekte weides. In het buitenland heb je zelfs trailruns die door de hooggebergte gaan. Doordat je in een hele andere omgeving dan normaal loopt, heb je eigenlijk niet eens door dat je aan het rennen bent.

2. Het is weer eens wat anders dan gewoon hardlopen

Raak je een beetje uitgekeken op hardlopen? Probeer dan eens wat anders en ga een rondje hardlopen door de bossen. Het is zo'n groot verschil met rennen over bijvoorbeeld een fietspad, dat je direct weer nieuwe inspiratie krijgt.

3. Het is niet slecht voor de natuur

Veel mensen denken dat trailrunnen schadelijk is voor de natuur, doordat je bij drankposten bijvoorbeeld afval achterlaat. Dit is echter niet het geval. Door het lopen van trailruns laat je juist geen stempel achter op de natuur. De organisaties zorgen ervoor dat er bijvoorbeeld geen plastic wordt gebruikt en dat alles wordt opgeruimd. Zo wordt de natuur waar je doorheen loopt, niet beschadigd. 

4. Trailruns zijn kleinschaliger

Als je weleens een hardloopevenement hebt gelopen, vooral in de grote steden, dan herken je het gedrang bij de start vast wel. Bij trailruns is dit echter niet het geval. De meeste organisaties hanteren een inschrijvingslimiet van een paar honderd deelnemers, waardoor je alle ruimte hebt om je eigen race te lopen. 

5. Ontmoet nieuwe mensen

Trailrunning wordt in Nederland nog niet op grote schaal beoefend. Aangezien het momenteel nog een klein wereldje is, leer je gauw nieuwe mensen kennen. Deze gemotiveerde mensen in je directe omgeving zorgen ervoor dat je zelf ook blijft rennen!

6. Voor de echte duursporter

Wil je qua afstand verder lopen dan een marathon? Dan is trailrunning echt iets voor jou. Je hebt verschillende trailruns, ook in Nederland, die verder gaan dan 42,2 kilometer. Een grotere uitdaging kan je bijna niet hebben, toch?

7. Reizen combineren met trailrunning

Ik hou van reizen en ontdekken van nieuwe plekken. Dit is ideaal te combineren met trailrunning. Meestal is er wel een trailrun in de buurt waar je op vakantie bent. Zo heb ik tijdens mijn vakantie in Vaals de Vaalserbergtrail gelopen en hele andere plekken gezien, dan wanneer ik bijvoorbeeld alleen was gaan wandelen.

8. Leren van nieuwe technieken

Bij trailrunning komt veel meer kijken dan alleen hard lopen. De meeste trailruns lopen over een glooiend parcours. Hier komen nieuwe looptechnieken bij kijken, zoals bijvoorbeeld bergop lopen of juist het afdalen

9. Ontdek nieuwe grenzen

Bij hardlopen weet je vaak waar je grenzen liggen. Grenzen zoals bijvoorbeeld hoever en hoelang je kan hardlopen. Bij het lopen van trailruns liggen deze grenzen toch anders. Je leert meer over jezelf en je lichaam tijdens het lopen van trailruns.

10. Ga het avontuur aan

Het lopen van trailruns is een totale nieuwe ervaring. Het is een stuk uitdagender dan gewoon hardlopen, soms is het soms alsof je bijna aan het survivallen bent. Ga het avontuur aan en ontdek alles wat deze sport te bieden heeft!

Wat heeft ervoor gezorgd dat jij bent gaan trailrunnen? Laat het weten in een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *