Reviews

Decathlon’s Kiprun KD900x: een duurzame carbonschoen die wel betaalbaar is

Review Kiprun KD900x carbonschoen van Decathlon

De grootste ontwikkeling op het gebied van hardloopschoenen is de introductie van carbonplaten. Dankzij de carbonvezels in de zool krijg je meer energie terug met hardlopen. Waardoor je opeens een stuk sneller bent. Er kleven ook nadelen aan carbonschoenen. Ze zijn prijzig en niet duurzaam. Decathlon heeft op beide problemen een antwoord gevonden met de Kiprun KD900x hardloopschoen.

Productfoto van de Kiprun KD900x
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 149,99

Kiprun KD900x carbonschoen van Decathlon

De Kiprun KD900x is een duurzame carbonschoen

Een groot nadeel van carbonschoenen is dat ze snel slijten. De gemiddelde afstand die op deze schoenen wordt gelopen is 600 kilometer. Bij ‘normale’ hardloopschoenen ligt deze afstand tussen de 1.000 en 1.500 kilometer. Van de Nike Vaporfly wordt gezegd dat hij al na 150 kilometer tekenen van slijtage laat zien. Loop je veel kilometers? Dan heb je per jaar meerdere hardloopschoenen nodig. Wil je duurzaam hardlopen? Zoek dan naar een hardloopschoen die langer mee gaat. Volgens de makers gaat de Kiprun KD900x 1.000 kilometer mee. Dat is de langste afstand bij een carbonschoen.

Betere prestaties dankzij de Kiprun KD900x

Niet alleen dankzij de carbonzool zullen je hardloopprestaties toenemen. De hardloopschoen van Decathlon is ook een lichtgewicht (225 gram in maat 42). Uit onderzoek is gebleken dat het gewicht een positief effect heeft op je hardloopprestaties. Door minder gewicht te dragen kost het minder energie om vooruit te bewegen. Dankzij de textuur van de zool heb je ook voldoende grip op verschillende soorten ondergronden.

Carbonschoenen hoeven niet duur te zijn

Waarom veel hardlopers carbonschoenen links laten liggen is mede door de prijs. Voor een gemiddelde carbonschoen betaal je toch al gauw 200 euro, terwijl deze maar 600 kilometer mee gaan. De Kiprun KD900x carbonschoen van Decathlon kost ‘maar’ 150 euro. Uiteraard is dat nog steeds veel geld, maar vergeleken met andere carbonschoenen is dit een koopje!

Heb jij weleens op een carbonschoen hardgelopen? Wat zijn jouw ervaringen?

Productfoto van de Kiprun KD900x
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 149,99

Kiprun KD900x carbonschoen van Decathlon

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *