Reviews

Nike’s epische creatie: de Epic React

De review van de nike epic react hardloopschoen

Het is een zachte zomeravond, zo’n 18 graden, en je loopt door het bos. Genietend van de natuur, jij en je gedachten en de ondergaande zon. Zo’n fijne ervaring is perfect. Hardlopen kan veel bij je losmaken en daarom is het van groot belang dat je de beste omstandigheden voor jezelf creëert.  

Alhoewel het misschien niet altijd een zachte zomeravond is, heb je wel invloed op een van de meest belangrijke factoren tijdens het lopen, en dat is een goed paar schoenen. Dat gympen je tocht kunnen maken of breken weet Nike heel goed. Het is namelijk al tientallen jaren de grootste passie van het merk om de meest uiteenlopende modellen te maken voor welke sport-fan dan ook.

En de Nike Epic React was geboren

Een van mijn favorieten paar is zonder twijfel de Epic React hardloopschoenen. De naam zegt het deels al: de schoen reageert als het ware op je voet. Hoe ze dat hebben gedaan? Nike heeft een onderzoekslab dat continu bezig is met het uitvinden van wat de juiste perfecte technieken zijn die toegepast kunnen worden op hun schoenen. Ze vroegen aan hardlopers wat er kon worden verbeterd aan de demping van de meeste hardloopschoenen. Hun antwoord was vrij verontrustend, namelijk: alles. Die uitdaging nam Nike aan. Met een sensor in de zool van hardloopschoenen vond het merk uit waar voeten precies het meeste druk uitoefenen op de onderkant van de schoen. Met deze kennis werd de uitmuntende zool van de Nike Epic React geboren.

Nog een toevoeging aan de zool is de steun in het midden. Het geeft je een extra vering en dat maakt lopen een stuk minder zwaar. Je oefent namelijk druk uit en het materiaal zorgt ervoor dat je die support meteen weer terug krijgt. Hoe harder je werkt, des te meer vering je ervaart. Volgens Nike hebben wetenschappers in hun lab er zo’n 3 jaar over gedaan om de samenstelling van materialen te bepalen voor het uiteindelijke resultaat. Dat zegt ook erg veel over een merk en hun doorzettingsvermogen. Het is te merken wanneer je schoenen draagt, mede doordat ze erg lang mee gaan.

Nike's stijlvolle designs

De stijlvolle Nike Epic React in de zwarte uitvoering

Naast functionaliteit staat Nike ook bekend om zijn stijlvolle designs. De Nike Epic React komt in vele verschillende kleurencombinaties en dat maakt het soms lastig om de schoenen enkel voor het hardlopen te bewaren. De grote hoeveelheid keuze maakt het echter wel een plezier om een model uit te zoeken; er zit voor iedereen iets moois bij.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *