Hardlopen

Hardlopen in de herfst

Hardlopen in de herfst over de bladeren

Toen ik net begon met hardlopen, vond ik het lastig om in het najaar de motivatie te vinden om te gaan. De dagen zijn zo kort en de meeste trainingen liep ik doordeweeks dan ook in het donker.

Meestal liet ik het hardlopen schieten en trok ik mijn hardloopschoenen in het voorjaar pas weer aan. Door mijn ‘pauze’ had ik het gevoel dat ik weer van vooraf aan moest beginnen en dat motiveert natuurlijk helemaal niet. Daarom ren ik deze herfst gewoon stug door!

Hardlopen in de herfst is niet alleen maar drama

Vorig jaar in aanloop naar de marathon, moest ik wel trainen in het najaar. Als ik pas begon met trainen in voorjaar was ik te laat en had ik nooit de marathon kunnen uitlopen. Ik kwam erachter dat lopen in het najaar echt niet zo erg is als dat het lijkt.

Het vergt wel een andere mindset en je heb wel wat andere spullen nodig. Maar eenmaal goed voorbereid, vond ik het vaak prima om in het donker en in de kou te lopen.

Waar je vooral op moet letten, is om met andere kleding aan te rennen. Ik heb een hardloopjasje, legging en shirt met lange mouwen aangeschaft. Hiermee kan ik zelfs de meeste regenbuien aan. Omdat het een stuk kouder is, haal ik eigenlijk veel meer uit mijn trainingen dan in de zomermaanden. Dit komt omdat mijn lichaam minder bezig is met afkoelen. Hierdoor loop ik intensievere intervaltrainingen en tempolopen, zonder dat ik al te veel verval heb.

Een hele week blogs en tips over hardlopen in de herfst!

Deze week komt er elke dag een blog over het lopen in de herfst online! Hierbij laat ik je inzien dat hardlopen in de herfst helemaal niet zo erg is en ik bereid je voor op alle dingen die je tegen kan komen.

Je leest vooral handige tips en tricks waarop je moet letten om dit seizoen door te komen. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat je met met veel plezier kan terugkijken op dit seizoen omdat je er alles uit hebt gehaald wat erin zit!

Alle ‘hardlopen in de herfst' blogs:

Wat vind jij van hardlopen in de herfst? Wat vind je juist leuk of minder aan deze maanden? Waar loop je juist het meest tegenaan? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *