Reviews

Stijlvol hardlopen met de Goodr hardloop zonnebril

Van de zon aan het genieten met de Goodr hardloop zonnebril

De zomer van 2018 is heftig te noemen en daarom ben ik op zoek gegaan naar een hardloopzonnebril en truckers cap. Die laatste wordt momenteel flink getest, maar de Goodr hardloopzonnebril en ik hebben al goed kennis gemaakt. Op dit moment draag ik alleen een RayBan Aviator, maar met één druppel zweet glijdt hij al van m'n neus. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een hardloopzonnebril die ik ook gelijk met fietsen kan gebruiken. Hieronder lees je de review van de Goodr zonnebril.

Product Goodr hardloopzonnebril
RATING
4/5
PRIJS*
€ 34,95

Goodr Junie and Michelles Opbstacle Opticals

Het zonnebrillenmerk Goodr

Na wat onderzoek kwam ik uit bij twee merken: Julbo en Goodr. Mijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar Julbo, maar het merk is vrij prijzig. Goodr daarentegen helemaal niet. Al hun zonnebrillen zijn rond de 30 euro. Dat was ook de reden dat ik gelijk een Goodr zonnebril heb aangeschaft. Voor die prijs kan ik het wel uitproberen! En daarnaast hebben ze natuurlijk ook veel leuke modellen.

Ik heb uiteindelijk voor de ‘Mick and Keith Midnight Ramble’ gekozen.

De goodr hardloopzonnebril geeft goede bescherming voor je ogen

Een van de belangrijkste redenen waarom ik een zonnebril draag tijdens het hardlopen is dat het mijn ogen moet beschermen. De Goodr zonnebril heeft gepolariseerde glazen. Hiermee filter het schadelijke UV-A en UV-B straling uit het licht. Naast deze filter heb je ook minder last van glinsteringen tijdens het hardlopen.

Een hardloopzonnebril mag niet van je neus afglijden

Tijdens het hardlopen breekt het zweet overal uit. Druppels rollen van mijn hoofd naar beneden. Het is daarom belangrijk dat de zonnebril goed blijft zitten terwijl hij door het vocht makkelijk kan gaan glijden en door de hardlopen alle kanten op vliegt. De Goodr hardloopzonnebril blijft gewoon op je neus zitten, zonder te bewegen. Omdat de zonnebril zo comfortabel zit vergeet je zelfs dat je de bril op hebt.

Prijs-kwaliteitverhouding is waar de Goodr zonnebril het verschil maakt

De meeste hardloopzonnebrillen hebben beide bovenstaande eigenschappen, ze beschermen je ogen en blijft goed zitten. Je bent alleen al gauw meer dan 100 euro kwijt voor een hardloopzonnebril. Behalve de Goodr hardloopzonnebril. Voor 35 euro heb jij een super comfortabele en stijlvolle hardloopzonnebril.

Omdat de bril goedkoop is, hoef ik er ook niet voorzichtig mee om te gaan. Het laatste waar ik tijdens het hardlopen druk om wil maken is dat er geen kras op mijn bril van 100 euro komt, of dat ik hem tijdens het rennen opeens verlies. Met een Goodr zonnebril heb ik daar nog nooit om druk gemaakt!

hardlopen met hooikoorts tijdens het pollen seizoen

Mick and Keith Midnight Ramble - Goodr hardloop zonnebril

Mijn eerste indruk was onwijs positief. Het was een super goede zonnebril voor een lage prijs. Hoeveel ik ook zweette en hoelang ik ook rende, de zonnebril bleef op goed zitten zonder dat hij achter mijn oren knelde. Daarnaast is hij niet zo ‘sporty' als de meeste hardloopbrillen. Je kan hem ook gewoon casual dragen zonder dat hij gek staat. De eerste maand heb ik hem met veel plezier gedragen en zou ik hem sowieso rating 9 / 10 geven.

Na een maand liet de buitenste laag van de zonnebril echter los. De kleur verdween binnen 2 dagen, waardoor hij niet meer te dragen is. Je kan immers niet meer goed door de bril kijken. Ik weet niet of het een productiefout is of dat het bij elke Goodr zonnebril is, maar deze bril kan als verloren worden beschouwd.

Biertje drinken na het hardlopen binnekort de Brewery Run Rotterdam
Ik draag mijn volledige hardloop gear

Nieuw exemplaar ontvangen van Goodr: Phoenix at a Bloody Mary Bar

Aangezien mijn eerste exemplaar na een maand onbruikbaar werd heb ik contact opgenomen met de webshop waar ik mijn Goodr hardloopzonnebril gekocht heb. Door hun goede service en snelle afhandeling heb ik een nieuwe exemplaar ontvangen. Ze hadden niet meer de ‘Mick and Keith Midnight Ramble’ in het assortiment, dus heb ik nu de enige echte ‘Phoenix at a Bloody Mary Bar' editie aan mijn hardloop gear toegevoegd.

Na een paar maanden zit de kleurlaag er nog steeds op. Dat betekent dat mijn eerste Goodr zonnebril een productiefout is geweest. Ik draag mijn ‘Phoenix at a Bloody Mary Bar' nog steeds met heel veel plezier.

Goodr heeft veel nieuwe modellen toegevoegd aan haar assortiment

Toen ik mijn eerste Goodr hardloopzonnebril aanschaf hadden ze maar 2 modellen in haar assortiment. Vind je het model dat ik draag niks? Geen nood! Afgelopen tijd heeft Goodr niet stil gezeten en hebben ze een flink aantal nieuwe modellen toegevoegd aan haar assortiment. Voor dezelfde prijs kan je nu een prima hardloopzonnebril aanschaffen met een model die jij mooi vindt!

Mijn conclusie over de Goodr hardloopzonnebril

Ondanks mijn eerste slechte ervaring, toen ik de review van de Goodr hardloopzonnebril schreef, heeft deze bril het meer dan goed gemaakt. Ik loop nu al meer dan 2 jaar met verschillende Goodr hardloopzonnebrillen en ik zie mijzelf niet zo snel overstappen naar een ander merk. Goodr maakt het meer dan waar, vooral voor de prijs die je er voor betaald!

Wil jij ook een geweldige Goodr hardloop zonnebril? Bij all4running hebben ze een groot assortiment aan Goodr zonnebrillen.

Product Goodr hardloopzonnebril
RATING
4/5
PRIJS*
€ 34,95

Goodr Junie and Michelles Opbstacle Opticals

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

4 gedachten over “Stijlvol hardlopen met de Goodr hardloop zonnebril

  1. Inmiddels zijn er veel modellen, geschikt voor verschillende hoofden, heb je een smal gezicht kan je goed uit de voeten met de Circle G modellen. Voor vrouwen is het mooie cat-eye model de Runway etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *