Trailrunnen

Trailrunnen smaakt naar meer!

Trailrunnen smaakt naar meer door het lopen tussen de bossen

Ondanks dat ik nu mijn tweede doel, het uitlopen van mijn allereerste trailrun, heb bereikt, ben ik nog niet klaar met 2018. Ik heb nog steeds mijn laatste doel openstaan: 10 km binnen 50 minuten. Hier ga ik hard voor trainen in de laatste maanden van het jaar. Toch smaakte trailrunnen stiekem naar meer en daarom heb ik besloten om dit jaar nog een trailrun te lopen.

Trailrun Utrechtse Heuvelrug

Ik vond een jaar wachten tot mijn volgende trailrun te lang. Ook gezien mijn doel om misschien volgend jaar mijn allereerste ultra-marathon te lopen op de trails, leek het mij verstandig om iets meer gevoel bij het trailrunnen te krijgen.

Daarom heb ik me ingeschreven voor de Utrechtse Heuvelrug trail in Doorn op zondag 7 oktober.  Deze trailrun heeft niet zoveel hoogtemeters als de Vaalserbergtrail, maar wordt vooral zwaar doordat het parcours over verschillende zandvlakten gaat.

Hardloopwedstrijden op de weg

Zodra ik mijn tweede trailrun heb gelopen, ga ik me volledig richten op de 10 km binnen de 50 minuten. Hiervoor zal ik mijn trainingschema weer omgooien en trainen voor de DrechtStadLoop en de DSW Bruggenloop. Ik hoop richting deze twee wedstrijden tegen de 50 minuten te lopen door vooral intervaltrainingen te doen. Daarnaast zal ik mijn duurlopen inkorten tot maximaal een halve marathon.

Voor de DSW Bruggenloop heb ik officieel nog geen doel. De wedstrijd is 15 km lang en zitten wat pittige klims in. Stiekem hoop ik echter dat ik binnen 1 uur en 20 minuten binnen ben. Maar als ik helemaal groot denk en mijn trainingen volhoud, kan dat doel nog weleens bijgesteld worden.

Nachttrailrun

Wat mijn aandacht heeft getrokken is de nachttrailrun in Bergschenhoek. Elk jaar in februari wordt er een nachttrailrun gehouden in dit heuvelige gebied in de omgeving van Rotterdam. Omdat het in het donker wordt gelopen is het een totaal nieuwe ervaring die me zo gaaf lijkt om mee te maken.

2018 ain't over until the fat lady sings

Ik was even bang dat het er na het lopen van mijn trailrun voor dit jaar wel op zat. Toch heb ik nog gelukkig genoeg leuke evenementen staan waar ik naartoe kan trainen. Op deze manier blijf ik fit en getraind om er volgend jaar gelijk vol gas weer tegenaan te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *