Beginners

De 5 must-haves voor trailrunners – ga met deze essentials de natuur in!

Must-haves en essentials voor trailrunners

Hardlopen in de natuur wordt steeds populairder. Wil je ook beginnen aan deze sport, maar je hebt nog geen idee wat je moet meenemen onderweg? Geen nood! Ik help je daarbij. Met deze 5 must-haves voor trailrunners ga je voorbereid op stap. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je wat bent vergeten en kan je mooi focussen op de mooie omgeving waardoor je hardloopt!

1. Trailrunschoenen voor de beste grip

De weggetjes en paden in de natuur zijn qua ondergrond totaal anders dan de stoep of het asfalt. Met trailrunnen loop je over een ongelijke ondergrond met natuurlijke obstakels, zoals takken, wortels, plassen en stenen. Om goed grip te hebben tijdens het rennen over deze obstakels heb je schoenen nodig met grof profiel: de trailrunschoenen!

2. Je outfit mag nergens achter blijft haken

Tijdens het trailrunnen wil je niet bezig zijn met je hardloopkleding. Het zou zonde zijn dat je met je dure hardloopjas of -broek achter een struik blijft hangen. Trek kleding aan wat goed aansluit en ook goed beschermd. Met blote onderbenen door de brandnetels of langs een bramenstruik is geen succes!

3. Voldoende eten en drinken

Wanneer je de natuur intrekt om te gaan hardlopen doe je er verstandig aan om altijd eten en drinken mee te nemen. Vooral genoeg drinken is belangrijk. Tijdens het trailrunnen verlies je flink wat vocht en dit wil je tijdens het lopen gelijk aanvullen. Je kan er ook vanuit gaan dat je rondje door de natuur langer duurt, dan een normaal hardlooprondje in de wijk. Daarnaast zal je ook niet zo snel een waterpunt of supermarkt in de bossen tegenkomen. Wees dus voorbereid en neem voldoende eten en drinken mee!

4. Waar laat je al het eten en drinken? Juist in je hardlooprugzak

Je merkt al dat je veel meer moeten meenemen met trailrunnen, dan wanneer je een rondje gaat hardlopen. Meestal is een running belt, zoals FlipBelt, niet voldoende. Je moet met grover geschut aankomen. Hier komt de hardlooprugzak om de hoek kijken. Met een hardlooprugzak kan je eten, drinken en andere belangrijke spullen makkelijk opbergen. Daarnaast zijn deze rugzakken licht van gewicht en zitten prima tijdens het trailrunnen.

Review van de Ultimate Direction Mountain Vest 4.0 hardlooprugzak

5. Je telefoon voor noodgevallen en foto’s maken

Tijdens trailrunnen kom je echt op de mooiste plekjes, waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Neem daarom altijd je telefoon mee. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan kan je contact opnemen met de bewoonde wereld. Laten we hopen dat het niet nodig is, maar dan is je telefoon nog steeds fijn om bij je te hebben. Zo kan je de plekjes waar je bent geweest vast leggen op de gevoelige plaat!

Met deze 5 must-haves voor trailrunners trek jij voorbereid de natuur in. Met dit lijstje weet je dat je alles bij je hebt om het meeste uit je trailrunnen te halen. Welke must-have neem jij nog extra mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *