Training

In topconditie blijven door alternatief te trainen als hardloper

Alternatief trainen als hardloper

Voor de meeste hardlopers is hardlopen de enige sport die beoefent wordt en geef ze eens ongelijk. Hardlopen is ook de leukste sport die er is! Toch doe je er verstandig aan om niet altijd de hardloopschoenen aan te trekken. Door alternatief te trainen als hardloper haal je soms meer uit je trainingen dan door te gaan rennen.

Waarom is het verstandig om alternatief te trainen als hardloper?

Hardlopen heeft een behoorlijke impact op je lichaam. Elke stap die je zet moet je benen opvangen. Je benen krijgen met hardlopen veel te verduren. Door te blijven hardlopen kunnen je benen overbelast raken en loop je de kans op een vervelende hardloopblessure. Wil je toch blijven trainen om in topconditie te blijven? Zoek dan een alternatieve manier om te trainen als hardlopen. Je kan aan je conditie of kracht werken terwijl je benen rust gunt.

In deze video geef ik 5 tips om hardloopblessures te voorkomen

Of je nou net begonnen bent met hardlopen en je lichaam nog moet wennen aan de belasting tijdens hardlopen of je loopt al jaren hard en wilt effectiever trainen. In beide gevallen is het verstandig om een alternatief sport te zoeken.

Duursport als alternatief op hardlopen

Wil je aan je duurvermogen blijven werken? Dan doe je er goed aan om een andere duursport te kiezen, zoals bijvoorbeeld zwemmen, cardiotraining of fietsen. Naast hardlopen doe ik ook regelmatig fietsen. Mijn conditie blijft daarmee op peil, terwijl mijn benen wel genoeg rust krijgen om te herstellen. Vind je wielrennen niet leuk? Dan zijn er ook genoeg andere sporten waarmee je duurvermogen kan verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zwemmen
  • Wielrennen
  • Roeien (op een roeimachine)
  • Gebruik een stoelfiets tijdens het werken
  • Steppen

Probeer eens krachttraining of fitness als alternatieve training

Niet alleen duursporten kan je gebruiken als alternatief op hardlopen. Krachttraining, mobilitietsoefeningen of fitness zijn ook ideale alternatieve trainingen. Je lichaam wordt door deze sporten sterker en kan beter met de belasting van het hardlopen omgaan. Deze alternatieve trainingen kan je ook nog eens prima thuis beoefenen. Een duur abonnement op een sportschool is dus geen excuus om deze trainingen uit te voeren!

Doe jij weleens een alternatieve training als hardloper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *