Fitness

De top 5 beste roeitrainers voor thuisgebruik

De top lijst met de beste roeitrainers

Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, maar je wilt toch graag aan je conditie, kracht en weerstand werken? Een roeiapparaat is een geweldig fitnessapparaat waarbij je een full-body workout krijgt. Ben je op zoek naar een roeimachine? Bekijk de top 5 beste roeitrainers voor thuisgebruik.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Roeiapparaat?

Er zijn tal van roeimachines op de markt. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Voordat je een roeiapparaat koopt moet je stil staan bij de volgende zaken:

  • Welk weerstandssysteem gebruikt de roeiapparaat?
  • Wat is het maximale belastbaar gewicht?
  • Hoeveel ruimte neem het fitnessapparaat in beslag?
  • Welke functies biedt de roeitrainer?

Benieuwd waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een roeimachine?

Banner voor de hardloopschema's

Waar heb ik de top 5 beste roeitrainers op gebasseerd?

Bij het maken van de top 5 beste roeitrainers heb ik vooral gekeken naar reviews van de verschillende fitnessapparaten. Daarbij heb ik ook gekeken naar de prijs en wat je daarvoor krijgt. Het is namelijk een flinke investering. In de lijst vind je daarom roeimachines in verschillende prijsklasse.

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 349

VirtuFit Row 450 - Roeimachine

De VirtuFit Row 450 roeimachine is de best geteste roeimachine door Kieskeurig.nl. Daardoor voert hij ook de lijst aan van de top 5 beste roeitrainers en dat is niet voor niks. De VirtuFit Row 450 is één van de goedkoopste roeiapparaten, maar je krijgt veel voor je geld. Deze roeimachine maakt gebruikt van het magnetisch weerstandssysteem en is daarom geruisloos. Door de ‘Space Saver'-systeem is de roeimachine makkelijk in te klappen en makkelijk te verplaatsen met de transportwielen. Het enige wat ontbreekt op de VirtuFit Row 450 roeimachine is een hartslagmeter.

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 499

Focus Fitness Row 3 roeitrainer

Ben je op zoek naar een roeitrainer met een hartslagmeter? Dan zit je met de Focus Fitness Row 3 roeitrainer goed. Naast de hartslagsensoren beschikt hij ook over verschillende trainingprogramma's, zoals interval, helling en combinatie programma's. De Focus Fitness Row 3 roeitrainer maakt ook gebruik van het magnetische weerstandssysteem en maakt daarom geen herrie bij gebruik.

3.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 303

Tunturi Cardio Fit R30 Roeitrainer

De goedkoopste roeitrainer uit de top 5 lijst is de Tunturi Cardio Fit R30. Met deze roeimachine haal je de meeste basic roeiapparaat in huis. De weerstand kan worden versteld door een handmatige magneetrem. Tijdens de training kan je de meest basale metingen volgen, zoals de tijd, caloriën en aantal slagen.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 699

VirtuFit Ergometer roeitrainer

De aanvoerder van de top 5 beste roeitrainers is ook een VirtuFit. Het grote verschil is dat deze is uitgerust met hartslagsensoren. De VirtuFit Ergometer is ook uitgerust met 34 programma's. Door zijn realistische beweging en goede kwaliteit maakt het fitnessen leuker en aangenamer. Het weerstandssyteem is een computergestuurde magneetrem.

5.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 1179

Roeitrainer D PM5 CONCEPT 2

De duurste roeitrainer in deze lijst de D PM5 Concept 2. Het is wel de meest complete toestel. Omdat het monorail van aluminium is omhuld met roestvrij staal is hij robuust en betrouwbaar. Door het sterke frame kan hij tot 220 kilo belast worden. Dit roeiapparaat wordt ook gebruikt door roeiers van het Franse team.

Dit is mijn conclusie van de top 5 beste roeitrainers voor thuisgebruik

De beste roeitrainer uit deze lijst is de VirtuFit Row 450 roeimachine en dat is niet voor niks! Je krijgt namelijk veel voor een lage prijs. Hij is dan wel niet uitgerust met hartslagsensoren, maar verder biedt deze roeitrainer alles wat jij thuis nodig hebt om aan je uithoudingsvermogen en kracht te werken. Wil je wel op de hoogte zijn van je hartslag, dan is Focus Fitness Row 3 roeitrainer een goede optie.

De top 5 beste roeitrainers op een rijtje

  1. VirtuFit Row 450 roeimachine
  2. Focus Fitness Row 3 roeitrainer
  3. Tunturi Cardio Fit R30 Roeitrainer
  4. VirtuFit Ergometer roeitrainer
  5. Roeitrainer D PM5 CONCEPT 2

Heb jij al een roeiapparaat thuis staan?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *