Beginners

Hardlopen met je telefoon in je hand is vragen om problemen

Hardlopen met je telefoon in je hand is geen goed idee

De telefoon is het voorwerp wat het meest wordt mee genomen door hardlopers. Niet gek, want met je telefoon kan je onderweg muziek luisteren, je hardloopgegevens registeren en je blijft in contact met de buitenwereld. Het blijft altijd zoeken hoe je het beste je telefoon mee te nemen tijdens het hardlopen. Wat zeker geen goed idee is om met je telefoon in je hand te gaan hardlopen!

Hardloopblessures door te gaan hardlopen met je telefoon in de hand

Het vasthouden van je telefoon in je hand kan leiden tot problemen. Dit geldt trouwens niet alleen voor je telefoon, maar ook voor een waterfles, handdoek of welk voorwerp dan ook in je hand. Door het gewicht in je hand moet je lichaam dit tijdens het hardlopen compenseren. Zelfs hoe klein dit gewicht ook is.

Bij het hardlopen is het belangrijk om een constante cadans te behouden. Wanneer je loopt zonder iets in je handen is het gewicht goed verdeeld. Verstoor je dit balans door met een telefoon in je hand te gaan hardlopen, dan moet je lichaam dit gaan compenseren. Met hardlopen zetten we al gauw duizenden stappen. Bij elke stap of zwaai met de armen moet je spieren dit compenseren. Dit kan leiden tot verrekking van de schouders, benen en heupen.

Hoe kan je het beste je telefoon meenemen met hardlopen?

Wanneer je telefoon wilt meenemen met hardlopen wil je deze zo dicht mogelijk tegen het lichaam dragen. Hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld over je eigen gewicht en zal je spieren minder hoeven te compenseren. Er zijn verschillende producten op de markt die geschikt zijn om je telefoon en andere persoonlijke spullen mee te nemen tijdens het hardlopen:

Hoe neem jij je telefoon mee tijdens het hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *