Fitness

Met verstelbare dumbbells heb je thuis een echt krachthonk

Verstelbare dumbbells kopen - halterset

Je vindt dumbbells in iedere sportschool en dat is niet zonder reden. Wanneer je veel aan krachttraining doet, dan mogen de verstelbare dumbbells zeker niet missen. Waar moet je op letten bij het kopen van verstelbare dumbbells voor thuisgebruik?

Wat is een dumbbell?

Het is een korte staaf met een vast gewicht of waar losse gewichten aan kan worden bevestigd. De dumbbells met vast gewicht vind je grotendeels in de sportschool. Degene met losse gewichten worden ook wel verstelbare dumbbells genoemd. Met de verstelbare dumbbells kan je dus zelf bepalen welk gewicht je gebruikt tijdens je oefeningen. Een andere benaming van dumbbells is halter.

Verstelbare dumbbells versus vaste gewicht

Je kent ze vast van de sportschool; de rekken met gewichten in alle maten. Ideaal, je kan zo het gewicht pakken die jij nodig hebt voor je oefeningen. Thuis waar je waarschijnlijk minder ruimte hebt dan in de sportschool wordt zo rek met allerlei halters toch problematischer. Gelukkig hoef jij voor thuis niet alle losse gewichten te hebben. Met verstelbare dumbbells heb jij dezelfde aantal gewichten, maar neemt het veel minder ruimte in beslag.

Met de verstelbare dumbbells heb je een losse stang, waar je aan allebei de uiteindes gewichten aan kan hangen. Met verschillende halterschijven kan je het gewenste gewicht aan je verstelbare dumbbell hangen. Niet alleen aan ruimte, maar ook in prijs schelen de verstelbare dumbbells met de vaste gewichten. Niet zo heel gek, want bij vaste gewichten heb je veel dumbbells nodig, terwijl je maar één verstelbare dumbbell hoeft te kopen.

Waar bestaat een verstelbare dumbbell uit?

Een verstelbare dumbbell bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. Je hebt de staaf, waar je de gewichten aan hangt en om te zorgen dat de gewichten niet van de halter afvallen heb je ook nog de sluitingen. De gewichten komen meestal in de volgende maten:

  • 0,5 kg
  • 1 kg
  • 2,5 kg
  • 5 kg
  • 10 kg

Dit zijn de meest voorkomende gewichten, maar het kan verschillen per halterschijvenset. Naast het gewicht van de halterschijven kunnen ze ook verschillen in materiaal. De meeste schijven worden gemaakt van gietijzer, net zoals de kettlebells, maar je hebt ze ook van kunststof, chroom en rubber.

Waar kan je verstelbare dumbbells het beste kopen?

Bij elke sportwinkel kan je tegenwoordig verstelbare haltersets kopen, maar het makkelijkst is toch gewoon online. Bij Bol.com heb je een groot assortiment aan verschillende verstelbare dumbbells. Je hebt keuze uit verschillende gewichten, materialen en merken. Ben je op zoek naar extra halterschijven? Dan ben je bij Bol.com ook bij het goede adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *