Fitness

Effectieve triceps oefeningen voor sterke bovenarmen

triceps oefeningen voor sterke bovenarmen

Een krachtig bovenlichaam vereist meer dan alleen goed getrainde biceps. De triceps, de spieren aan de achterkant van je bovenarm, spelen een belangrijke rol bij het definiëren en versterken van je armen. Wil je weten hoe je deze spieren kan aansterken? Hieronder vind je een aantal doeltreffende triceps oefeningen die je kunnen helpen om kracht en definitie te bereiken.

1. Dips: De klassieker onder de triceps oefeningen

Dips zijn een effectieve oefening om de triceps te isoleren. Plaats je handen op twee parallelle stangen, laat jezelf langzaam zakken en duw jezelf dan krachtig omhoog. Variaties zoals bankdips en tussen twee banken dips bieden ook goede resultaten.

2. Triceps pushdowns met kabel

Triceps pushdowns met een kabelmachine stellen je in staat om gecontroleerd weerstand toe te passen. Houd het handvat vast, strek je ellebogen volledig uit en laat ze dan gecontroleerd terugkeren naar de startpositie.

3. Close-Grip bench press: Een variatie op de klassieker

De close-grip bench press is een variatie van de traditionele bench press die de nadruk legt op de triceps. Houd je handen dichter bij elkaar op de halterstang en duw omhoog vanuit je triceps. Dit is een krachtige oefening voor spieropbouw.

4. Skull Crushers: Geef je triceps een uitdaging

Skull crushers, ofwel lying triceps extensions, dagen je triceps uit op een geïsoleerde manier. Liggend op een bank, laat je een halter zakken naar je voorhoofd en duw deze dan krachtig omhoog, waarbij je je triceps aanspant.

5. Triceps dumbbell kickbacks

Dumbbell kickbacks zijn een isolatieoefening die je triceps volledig aanspant. Leunend op een bank, strek je je arm volledig uit achter je lichaam en breng je de dumbbell terug naar de startpositie.

6. Overhead triceps extension

Overhead triceps extensions richten zich op de lange kop van de triceps. Hef een dumbbell of halter boven je hoofd en buig je ellebogen om de gewicht naar achteren te laten zakken en vervolgens weer omhoog te duwen.

Met deze oefeningen train je specifiek de triceps

Het toepassen van deze triceps oefeningen in je trainingsroutine zal je helpen bij het opbouwen van sterke bovenarmen. Vergeet niet om de juiste techniek te gebruiken, zorg voor voldoende rust tussen sets en pas de weerstand aan volgens je fitnessniveau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *