Hardlopen

10 tips om te gaan hardlopen rond kerst

10 tips om te gaan hardlopen rond kerst

Vind je het moeilijk om motivatie te vinden om te gaan hardlopen rond kerst? Misschien motiveren deze 10 tips je om toch de hardloopschoenen aan te trekken. Door deze tips om te gaan hardlopen rond kerst kan je prima gaan hardlopen tijdens de feestdagen!

1. Je raakt gelijk het kerstdiner kwijt

Rond kerst wordt er vaak veel meer gegeten dan de rest van het jaar. Een stuk hardlopen verbrandt niet gelijk alleen gelijk de aan gegeten calorieën, maar is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Door te gaan hardlopen rond kerst stoom je direct klaar voor de volgende feestdiner!

2. Door te gaan hardlopen rond kerst ontsnap je even aan de drukte

Iedereen heeft het wel druk tijdens de feestdagen. Alle sociale verplichtingen die je af moet gaan. Geef je hoofd even rust door een rondje te gaan hardlopen.

3. Doe mee aan een Santa Run

Heb je ooit weleens als kerstman door de straten willen rennen? Nu kan het! In het hele land worden verschillende Santa Runs georganiseerd. Iedereen verkleedt zich als kerstman om aan deze Santa Runs mee te doen.

4. Meestal heb je een paar dagen vrij om te gaan hardlopen rond kerst

De meeste mensen hebben rond kerst wel een paar dagen extra vrij. Om te zeggen dat je geen tijd heb om te gaan hardlopen is dus geen excuus. Plan voor de feestdagen alvast de tijden in dat je wilt gaan hardlopen. Dat maakt het makkelijker om je hardloopschoenen aan te trekken.

5. Begin alvast met je goede voornemens

Waarom wachten tot 1 januari? Begin alvast met je goede voornemens. Zo ga je fitter het nieuwe jaar in. Door in een hardloopritme te blijven is het ook makkelijker om weer de hardloopschoenen aan te trekken in het nieuwe jaar!

6. 1 januari kan je beter niet gaan hardlopen

Door al het afgestoken vuurwerk op oudejaarsavond kan er op 1 januari nog veel vuurwerksmog in de lucht hangen. Aantal fijnstof kan soms 10 keer zo hoog zijn als een normale dag. Je kan dus beter wachten met hardlopen op 1 januari. Wil je toch gaan hardlopen? Dan kan je beter in een omgeving hardlopen waar weinig vuurwerk wordt afgestoken.

7. Probeer je kerstcadeautjes uit

Heb je van de kerstman hardloopgadget, -kleding of ander leuk hardloopcadeau gekregen? Wat is leuker dan gelijk nieuwe spullen uit proberen? 

8. Samen hardlopen rond kerst

Ga met iemand samen lopen, zo heb je geen excuus om niet te gaan. Er is vast wel iemand te vinden die ook vrij is rond kerst.

9. Fris winterweer is lekker & gezond

Ook al is het heel verleidelijk om binnen te blijven tussen de kerstdagen. Maar een stuk hardlopen in fris winterweer doet een mens veel goed. Het heeft een positieve uitwerking op je fitheid en humeur.

10. Drink alcohol met mate

Tijdens de feestdagen gaan er flink wat alcoholische versnapering doorheen. Drink tijdens de borrels ook voldoende water, zodat je geen last heb van een kater. Een kater gooit meestal roet in het eten om te gaan hardlopen. 

Heb jij nog tips om toch te gaan hardlopen tijdens de feestdagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *