Beginners

Loop je beter op hardloopschoenen met veel demping?

Hardloopschoenen met extra veel demping

Ben je net begonnen met hardlopen, maar je hebt nog geen hardloopschoenen? Er zijn duizenden verschillende hardloopschoenen op de markt. Hoe weet je nou welke jij moet hebben om een lekker rondje te gaan hardlopen. Het is verstandig om naar de demping van een hardloopschoen te kijken. Extra veel demping in hardloopschoenen kan hardloopblessures voorkomen en zorgt voor minder belasting op je lichaam tijdens het hardlopen.

Meer voordelen van extra demping in je hardloopschoenen

Betere demping zorgt niet alleen voor minder belasting en daardoor een kleinere kans op hardloopblessures. Het heeft brengt nog meer voordelen. De extra demping zorgt er ook voor dat je efficiënter kan hardlopen. Met een dikkere zool krijg je energie terug bij het landen van voet. Waardoor je langer kan hardlopen, omdat het minder energie kost om vooruit te bewegen. Ideaal wanneer je langere afstanden wilt gaan hardlopen.

Waar in de hardloopschoen is de demping is verwerkt?

De meeste mensen denken dat de demping is verwerkt in de hak, maar het gaat juist om de middenzool. Dit deel van de hardloopschoen zorgt dat je energie terug krijgt tijdens het hardlopen. Loop jij vooral met een haklanding? In dat geval is het fijn om extra demping in je hak te hebben. Een haklanding heeft veel impact op je lichaam. Een dikkere hak helpt bij het verminderen van de belasting op je lichaam.

Mijn hardloopschoenen met carbon en extra veel demping

Het materiaal doet er ook aan toe

Je moet niet alleen kijken naar waar de demping is verwekt in de hardloopschoen, maar ook naar het materiaal. Verschillende merken ontwikkelen hun eigen schoenen met innovatieve materialen. Tegenwoordig zijn carbonplaten een grote hype, omdat deze middenzool nog meer energie terug geeft bij het hardlopen dan andere materialen. Het nadeel van dit materiaal is dat het niet duurzaam is en snel slijt. Naast carbonplaten wordt er ook gebruik gemaakt van gel en foam.

Loop jij op hardloopschoenen met extra veel demping?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *