Hardlopen

De beer mile – Een leuke variant op een hardloopwedstrijd

Wat is een beer mile?

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging en ben je niet vies van een biertje? Dan is een beer mile zeker wat voor jou. Helaas vind je deze variant op de hardloopwedstrijd niet bij de hardlooporganisaties, maar is wel prima zelf te organiseren als je in bent voor een gezellig hardlooprondje!

Een beer mile klinkt interessant, maar wat is het eigenlijk?

Deelnemers lopen een mile, die gelijk staat aan 1,6 kilometer. Tijdens deze mile loop je 4 rondjes van 400 meter zo snel mogelijk. Na elke 400 meter moet je een biertje wegtikken en mag je pas beginnen aan de volgende ronde wanneer je biertje leeg is. Om niet vals te spelen moet je na het opdrinken van je biertje, het blikje boven je hoofd leeg gieten. Naast de 4 biertjes die je na elke ronde drinkt, begin je uiteraard aan deze hardloopwedstrijd met een gele rakker. Om een hele beer mile te lopen moet je dus in recordtijd 5 biertjes drinken en 1.600 meter rennen.

Wat is het record op de beer mile?

De beer mile is niet alleen een leuk hardloopavontuur, maar er worden daadwerkelijk wedstrijden in gehouden. Het record staat op de naam van Corey Bellemore met een indrukwekkende tijd van 4:24. Hij heeft zijn eigen record in 2018 met 9 secondes aangescherpt. Wil je dus in de buurt komen van dit record moet je heel snel kunnen rennen en biertjes atten in recordtijd!

De alcoholvrije variant

Lust je geen bier of drink je überhaupt geen alcohol? Geen probleem dan kan je ook je eigen variant organiseren en zelf een invulling aan geven. Je kan de bier vervangen met een drank naar keuze. Dit kan van alles zijn, van wijn tot aan chocolademelk! Het doel van de beer mile blijft hetzelfde. Je loopt dus nog steeds 1.600 meter en at 5 drankjes onderweg. Het is zeker de moeite waard om een keer met je vrienden de beer mile te organiseren!

Heb jij weleens een beer mile gelopen en wat is jouw eindtijd van dit avontuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *