Hardlopen

Leuke hardloopalternatieven tijdens de Corona uitbraak

Leuke hardloopalternatieven tijdens Corona

We zitten al een aantal maanden binnen en moeten het doen zonder enige hardloopevenement. Het trainen vind je misschien ook wat moeilijker, omdat je eigenlijk geen idee hebt waar je voor traint. Inschrijven voor een hardloopwedstrijd is nog altijd onzeker. Gelukkig zijn er heel veel hardloopalternatieven waar je je voor kan inschrijven, waardoor je ook in deze Corona tijd een doel hebt.

Wat hebben de hardloopalternatieven gemeen?

Het is in deze tijd erg belangrijk dat je alleen hardloopt en daarmee dus rennen in groepjes vermijdt. Al deze hardloopalternatieven spelen daarop in. Het is daarom veilig om hieraan deel te nemen. Met deze lijst heb je voldoende inspiratie om de Corona tijd hardlopend door te brengen.

Virtueel hardlopen is booming!

Als er iets populair is geworden, dan is het wel virtueel hardlopen. Dit fenomeen bestond al voordat Corona een pandemie werd, maar het heeft door deze uitbraak flink aan populariteit gewonnen. Met virtueel hardlopen loop jij eigenlijk een hardloopwedstrijd, maar dan alleen en je eigen route. Na het gelopen rondje stuur jij je bewijs door naar de organisator en vervolgens ontvang je een mooie medaille.

Wil je meer weten over virtueel hardlopen en weten waar je je allemaal kan inschrijven? Lees dan het artikel over virtueel hardlopen.

Virtueel hardlopen zonder poespas

Heb je geen zin om geld uit te geven en je in te schrijven bij een virtueel hardlooporganisatie? Geen probleem! Je kan ook virtueel hardlopen tegen andere lopers. Het enige wat je hoeft te doen is je Strava-activiteit in te voeren. Je prestatie komt direct in de uitslagen en iedere week kan je het opnemen, met een 3, 5 of 10 kilometer wedstrijd, tegen andere hardlopers.

Je kunt het bekijken op http://runnermaps.nl/virtual

Trailrun uitdagingen op Facebook

Je hebt verschillende Facebook-groepen over trailrunnen. In deze groepen vind je regelmatig leuke trailrun-uitdagingen. Jouw verslag en uitslag kan je daarna posten in die specifieke Facebookgroep en soms kan je zelfs wat winnen! De uitdaging verschilt per afstand en hoogtemeters en je moet soms zelfs een wateroversteek maken. Zeker de moeite waard als je graag trailrunt en wat uitdaging zoekt in deze tijd!

Loop een kunstwerk via GPS

Een ander leuke hardloopalternatief is een kunstwerk via GPS lopen. Je ziet steeds meer verschillende lopers dit doen. Via je de gelopen route ontstaat er een kunstwerk / vorm. Het vergt wel wat oefening en uitzoekwerk welke route je moet lopen, maar eenmaal gelopen is het zeker de moeite waard.

Met deze hardloopalternatieven weet ik zeker dat jij ook de Corona tijd doorkomt. Voordat je het weet staan we weer aan de start van een volgend hardloopevenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *