Hardlopen

5 x om het hardlopen makkelijker te maken

tips om hardlopen makkelijker te maken

Soms vraag je misschien af waarom je hemelsnaam aan hardlopen bent begonnen. Niet elke dag gaat het lopen van zijn leien dakje. Toch is het belangrijk om op dit soort dagen door te zetten en je hardlooptraining af te ronden. Het is namelijk moeilijk om het hardloopritme weer op te pakken als je een paar keer verstek heb laten gaan. Hierom 5 tips om het hardlopen makkelijker te maken. Zo kom je ook de moeilijke dagen door.

Begin rustig aan je hardlooprondje

Als je niet de motivatie en de kracht hebt om te gaan hardlopen trek dan toch je hardloopschoenen aan een rondje te gaan rennen. Start tijdens dit hardlooprondje rustiger dan je normaal rent op een comfortabel tempo. Tijdens het lopen merk je vanzelf dat je meer energie krijgt. Met de extra energie kan je verder in je training het tempo verhogen.

Door afwisseling wordt het hardlopen makkelijker

Heb je geen zin om te gaan hardlopen, omdat elk rondje op elkaar gaat lijken? Maak dan je training afwisselend. Je kan verschillende aspecten van je training wijzigen om het voldoende afwisselend en uitdagend te maken. Varieer met tempo tijdens je loopje om het extra uitdagend te maken.

Kies een andere omgeving

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en dat kan ook in jouw eigen omgeving. Loop niet je standaard route, maar loop eens door een andere straat waar je nog niet eerder bent geweest. Je zal verbaast staan wat er allemaal voor moois te vinden valt in je omgeving!

Trakteer jezelf wanneer je toch bent gaan hardlopen

Het is belangrijk om een doel te hebben tijdens het hardlopen. Dit hoeft niet altijd een hardloopwedstrijd te zijn waar je voor aan het trainen bent, of het duurt nog wel even voordat je eenmaal aan de start staat. Trakteer jezelf tussendoor als je toch bent gaan hardlopen. Dit kan wat kleins zijn, zoals een hardloopgadget die al al langere tijd wilde. Persoonlijk trakteer ik mij regelmatig op een alcoholvrij biertje na een training die ik liever had overgeslagen.

Het is makkelijker om te gaan hardlopen met een vriend of vriendin

Het is momenteel even lastig in de Corona-tijd, maar normaal gesproken is het hardlopen makkelijker wanneer je met een vriend of vriendin afspreekt. Je hebt niet alleen een stok achter de deur, maar het maakt het hardlopen ook direct leuker. Voordat je het weet heb jij het hardlooprondje er op zitten.

Heb jij soms ook van die dagen waarbij je geen zin hebt? Wat doe jij om het hardlopen makkelijker te maken voor jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *