Persoonlijk

Corona heeft een behoorlijke impact op het hardlopen

Welke impact heeft corona gehad op het hardlopen?

Uiteraard mag ik niet klagen. We zitten al een jaar lang in de corona pandemie en ik ben nog steeds gezond en zit niet zonder werk. Bij sommige mensen is wegens corona het leven drastisch veranderd. Toch heeft corona wel degelijk impact op mijn leven, namelijk op iets wat ik het liefste doe en dat is hardlopen.

Door corona zijn alle hardloopwedstrijden en trailrunevenementen afgelast

Mijn laatste trailrunevenement waar ik aan deelgenomen hebt is de Voorne’s Duin Trail in december 2019. Ik zou niet eens meer weten hoe het is om een georganiseerde loop te lopen, zo lang is het al geleden. Ik merk dat ik steeds meer smak na een hardloopwedstrijd, al is het alleen nog maar het inschrijven. Uiteraard heb ik mee gedaan aan verschillende virtuele hardloopwedstrijden, maar dat is toch anders dan je daadwerkelijk traint naar een specifieke wedstrijd.

Het trailrunverslag van de Voorne's Duin Trail

Hardloopwedstrijd als stipje aan de horizon

Ik hoef echt niet meteen een hardloopwedstrijd te lopen. Alleen het inschrijven voor een evenement, wetende dat hij ook niet later afgelast gaat worden, is voldoende. Dan heb je namelijk een stipje aan de horizon en heb je weer iets om naar toe te trainen. Zelfs al is de wedstrijd pas einde dit jaar!

Ik ben wel klaar met doelloos hardlopen door corona

Hetgeen waar ik het meeste mee heb gezeten afgelopen jaar is dat je werkelijk geen enkel doel voor ogen hebt om naar toe te trainen. Uiteraard heb ik een aantal keer een doel proberen te stellen. Omdat er geen hardloopevenement gekoppeld was aan deze hardloopdoelen, vond ik het lastig om de motivatie te blijven vinden om te blijven trainen. De meeste tijd van het jaar heb ik het gevoel gehad dat ik doelloos heb hardgelopen.

Conditie wel op peil houden

Gelukkig heb ik wel voldoende getraind om mijn conditie enigszins op peil te houden. Al mis ik wel mijn 200 fietskilometers naar werk per week. Dat zal wel een behoorlijke impact hebben als ik weer langere afstanden wil hardlopen. Wanneer er weer evenementen mogen worden georganiseerd ben ik de eerste die zich inschrijft en alles aan de kant zet om naar die wedstrijd te trainen!

Heeft corona ook impact gehad op jouw hardlopen afgelopen jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *