Persoonlijk

Een marathon is het maximale haalbare voor 2022

Marathon van Spijkenisse is het hoogst haalbare in 2022

Oké, het is misschien geen 100 kilometer, maar een marathon blijft een schitterende afstand. Ik ben gelukkig helemaal hersteld, al heeft mijn conditie wel een flinke klap te verduren gehad. Toch ben ik weer blij dat ik de hardloopschoenen kan aantrekken en weer vooruit mag kijken. Daarom wil ik dit jaar nog afsluiten met een mooi doel: de marathon van Spijkenisse.

Niet starten aan de 100 kilometer was de juiste keuze

In aanloop naar de Indian Summer Ultra bleef ik kwakkelen met mijn gezondheid. De ene dag ging het redelijk, terwijl ik de volgende dag opeens van alles last had. Door een streep te zetten door mijn 100 kilometer kon ik mij volledige focussen op mijn herstel. Na 4 weken volledige rust ben ik eindelijk hersteld van alle kwaaltjes. Ik ben niet meer verkouden, de ontsteking is genezen en de algehele malaise is als sneeuw voor de zon verdwenen. Alleen aan mijn conditie moet ik weer gaan werken, want die heeft het flink te verduren gehad.

Alle voorbereidingen niet voor niks.

De teleurstelling blijft. Vooral omdat ik lang getraind heb voor de 100 kilometer en door alle bloed, zweet en tranen nog steeds met lege handen sta. Omdat ik alle traininguurtjes niet wil weggooien heb ik mij ingeschreven voor de marathon van Spijkenisse op 27 november. Ik heb nog 5 weken om weer mijn conditie op het oude niveau te krijgen. Ik heb geen aspiraties om een persoonlijk record te lopen. Het belangrijkste is dat ik weer mijn conditie terug heb en mijn lichaam om kan gaan met een marathonafstand.

De marathon als springplank naar meer

Gelukkig heb ik weer een hardloopdoel om naar toe te werken. Voorlopig is de marathon van Spijkenisse het enige stipje op mijn horizon. Normaal gesproken neem ik de helemaal maand december vakantie van het hardlopen. Dit jaar wil ik het anders aan gaan pakken. Ik wil blijven hardlopen om op conditie te blijven. Zodat ik niet in het begin van het jaar het hardlopen weer moet oppakken, maar dat ik direct kan toe werken richting de 100 kilometer. Helaas niet in 2022 niet gehaald. Des te meer ben ik getergd om het volgend jaar wel te gaan halen, maar nu eerst de marathon van Spijkenisse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *