Krachttraining

De 10 beste krachtoefeningen voor thuis

De 10 beste krachtoefeningen voor thuis

Om aan je lichaam te werken hoef je geen abonnement voor de sportschool te hebben. Je kan ook prima thuis aan de slag! Met deze 10 beste krachtoefeningen voor thuis werk jij een full-body workout in no-time af. Zo bespaar je flink wat centen op de fitness.

Doe vooraf de krachttraining een warming-up

Voordat je begint aan de krachtoefeningen voor thuis doe je er goed aan om eerst een warming-up te doen. Door een paar minuten op je plek te rennen of touwtje te springen zijn je spieren goed opgewarmd. Om je lichaam klaar te stomen voor de workout heb je minder kans op blessures.

In deze video laat ik je 5 krachtoefeningen voor je benen zien

Opgewarmd? De 10 beste krachtoefeningen voor thuis

Alle 10 de krachtoefeningen is misschien iets teveel gevraagd. Je hoeft ze zeker niet allemaal in 1 keer te doen. Een aantal kiezen voor één sessie is prima. Probeer een minuut lang zoveel mogelijk gecontroleerde herhalingen te maken. Neem na de oefening een halve minuut rust voordat je begint aan de volgende.

  1. Push-up: met deze oefening train je specifiek de arm- en borstspieren. Wil je kunnen variëren met deze oefening? Gebruik het push-up board.
  2. Squat: is het leg-day? Dan mag de squat zeker niet ontbreken. Met deze oefening train je vooral de bovenbeenspieren.
  3. Lunges: een ideale krachttraining om je beenspieren aan het werk te zetten. Met de reversed lunges kan je ook nog eens deze oefening anders doen.
  4. Calf raises: de kuiten worden vaak overgeslagen, maar met de calf raises train je specifiek deze spieren.
  5. Plank: deze oefening is lang een hype geweest en dat is niet voor niks. Deze oefening gaat niet om herhalingen, maar om zo lang mogelijk in de plank positie te blijven.
  6. Superman: met deze oefening train je de rugspieren.
  7. Crunches: wil je werken aan een six-pack? Dan mag de crunches niet ontbreken tijdens je workout.
  8. Heel touchers: ook met deze simpele oefening train je ook de buikspieren.
  9. Bicep curls: voor deze oefening heb je een zwaar gewicht als hulpmiddel nodig. Pak een boek of pak suiker en train je bovenarmen.
  10. Shoulder raises: heb je al het gewicht gepakt voor de bicep curls? Doe dan gelijk de shoulder raises, waarbij je het gewicht omhoog drukt.

Welke krachtoefening vind jij fijn om thuis te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *