Persoonlijk

De Lage Vuursche Trail wordt mijn eerste trailrunavontuur van 2022

De Lage Vuursche Trail wordt de eerste van 2022

Het wordt weer eens tijd om de onverharde paden onveilig te maken. Niet alleen omdat het geweldig blijft om door de natuur te rennen, maar vooral omdat ik over een aantal maanden aan de start sta van de Indian Summer Ultra 100 kilometer. Voor mijn langste afstand ooit wil ik eerst nog ervaring op doen op trails. Daarom staat volgende maand de Lage Vuursche Trail van 34 kilometer op de planning.

Het startschot is meer dan alleen de start van de Lage Vuursche Trail

De Lage Vuursche Trail wordt direct het begin van mijn duurvermogen opbouw. Afgelopen weken heb ik vooral getraind op snelheid en de duurtrainingen links laten liggen. De Lage Vuursche Trail komt precies op het juiste moment in mijn voorbereiding om te gaan werken aan mijn duurvermogen richting de 100 kilometer in oktober. Daarom gebruik ik deze trail om te kijken hoe het met mijn conditie gesteld staat. Vanuit daar kan ik gaan kijken hoe de komende 3 maanden eruit gaan zien.

Onwijs veel zin in om weer door de natuur te banjeren

Naast dat de Lage Vuursche Trail van 34 kilometer prima in mijn voorbereiding past, heb ik ook weer heel veel zin om door de natuur te rennen. Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst deelnam aan een georganiseerde trailrun. In november deed ik nog mee aan de Hollands Duin Trail. Nu loop ik weer door een van mijn favoriete gebieden in Nederland: De Utrechtse Heuvelrug. Ik ga weer voluit genieten en hopelijk kan ik de 34 kilometer zonder teveel moeite uitlopen. Dat zou een mooie opsteker zijn richting de ISU100.

Mijn nieuwe trailschoenen uitproberen tijdens de Lage Vuursche Trail

Voor de Indian Summer Ultra 100 kilometer heb ik een nieuw paar trailschoenen aangeschaft. Om te kijken of ik de juiste keuze heb gemaakt is de Lage Vuursche Trail een ideale tocht om de Hoka Tecton X goed uit te proberen. Ik kom liever nu erachter of ik geen totale miskoop heb gemaakt, dan wanneer ik net gestart ben aan mijn ultramarathon. Als het goed is zou het trailrunnen gemakkelijker moeten gaan en minder energie moeten kosten met deze trailschoenen. Ik ben heel erg benieuwd of het in de praktijk ook zo is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *