Persoonlijk

Voorlopig geen lange afstanden meer voor mij!

Voorlopig geen lange afstanden meer voor mij

Eindelijk na een jaar verplicht stil te hebben gezeten door corona heb ik wel weer eindelijk aan de start gestaan van verschillende trailruns. Ik stond aan de start van de Airborne Freedom Trail, die al langere tijd op mijn verlanglijstje stond, en ik heb ook de finish gehaald van de Austerlitz Trail. Wat staat er nu op de planning na het behalen van de finish van de twee trailruns? Helaas voor mij voorlopig geen lange afstanden meer…

Het liefst ren ik uren door de natuur

Het liefste trek ik er langere tijd op uit in de natuur. Daarom heb ik dit jaar ook de langste afstanden gelopen van de trailruns waaraan ik meedeed. Helaas zit dit er voor mij voorlopig niet in. Niet omdat ik niet wil, maar omdat we ons derde kindje verwachten begin december. Door de slapeloze nachten en weinig voorbereidingstijd worden het voorlopig geen lange afstanden meer mij.

Het trailrunverslag van de Airborne Freedom Trail

Wat staat er dan wel op de planning de eerst komende maanden?

Zodra ik weer in staat ben om lange afstanden te gaan hardlopen. Ik hoop toch stiekem volgend voorjaar alweer. Wil ik uiteraard gelijk weer aan de start staan van een volgend trailrunavontuur. Ik heb namelijk helemaal de smaak te pakken en ik vind het zonde dan ik een verplichte pauze moet inlassen. Al krijg ik er wel iets super moois voor terug.

Om weer snel het trailrunnen op te pakken blijf ik wel de trainen. Iets wat ik al langere tijd wil is een hoger basistempo op de langere afstanden. Daar ga ik ook dus hard voor trainen! Ik zal mij de eerst komende maanden vooral focussen op korte en intensieve trainingen. De tijd die ik heb om te hardlopen kan ik dus goed investeren in de korte trainingen.

1, 2, 3, klaar voor de start, af!

Door nu te focussen op snelheid kost de trainingen veel minder tijd dan wanneer ik train op duurvermogen. Op deze manier kan ik optimaal genieten van ons derde wondertje en van de feestdagen en toch al mijzelf klaarstomen voor het nieuwe hardloopseizoen.

Hoe ziet jouw hardloopplannen er uit voor het winterseizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *