Persoonlijk

De 6 meest bijzondere YouTube trailrunning channels

Inspirerende youtube channels en videos over trailrunning

Mijn interesse in trailrunning is gewekt door het bekijken van de docu ‘The Barkley Marathon’. Wat die mensen deden, wilde ik stiekem ook! Gelijk daarna wilde ik meer weten over ‘The Barkley Marathon’ en mijn zoektocht naar meer informatie begon. Ik ging op onderzoek uit op het internet naar inspirerende YouTube channels over trailrunning.

Ik ontdekte een aantal YouTube channels die zeer inspirerend zijn en enorm aanspreken als je interesse hebt in trailrunning. Juist misschien het onbekende is zo bijzonder. Ik ben altijd al groot fan geweest van natuur en de tochten die deze profs maken zijn echt adembenemend. Daarnaast is het geweldig om te zien welke mogelijkheden er allemaal liggen bij trailrunning. Ik heb eigenlijk geluk dat ik nog maar bij de start sta.

Inspirerende Youtube channels over trailrunning - ik aan de start van mijn trailrun avontuur
Aan de start van mijn trailrun avontuur.

Top 6 inspirerende YouTube channels over trailrunning

Ik volg eigenlijk een vijftal channels, vooral omdat ze zoveel content hebben ben ik er nog lang niet doorheen.

1. Billy Yang Films

Wat een geweldige films maakt hij! Als je ergens door geïnspireerd raakt, dan zijn het zijn films wel. Vooral zijn docu ‘The Why | Running 100 miles’ is een aanrader om te kijken. Hij neemt je mee in zijn allereerste 100 miles run, waarbij vooral de downs  bijzonder zijn om te zien.

2. TheGingerRunner

Wat zijn channel vooral leuk maakt, is dat je bijna met hem kan veréénzelvigen. Hij deelt vooral zijn moeilijke ervaringen, maar ook dat het een overwinning is op jezelf wanneer je doel hebt bereikt.

3. Ultra Trail World Tour

Er is een aantal ultra marathons die onder de Ultra Trail World Tour (UTWT) vallen. Dit zijn de meest legendarische races, zoals bijvoorbeeld Western States, UTMB en Marathon Les Sables. Elk jaar kunnen de professionals punten halen door deze races te lopen. UTWT maakt van al hun races elk jaar een geweldige samenvatting.

4. Run Steep Get High

Het fijne aan zijn video's is dat het een variaties aan runs laat zien. Ook de Europese runs komen aan bod, zoals bijvoorbeeld de Ultra Train Mont Blanc (UTMB). Daarnaast komt er in vergelijking met andere channels, veel nieuwe filmpjes online.

5. SalomonTrailRunning

Het is een channel waar Salomon haar eigen producten adverteert en daar moet je een beetje door heen kijken. Wat vooral leuk aan de Salomon channel is, is dat ze een aantal personen volgen die voor het eerst een trailrun lopen. Hier is een volledige serie van gemaakt en het is erg bijzonder om zo'n heel traject te zien.

6. Aravaipa Running

Aravaipa Running organiseert meerdere trailruns per jaar in de Verenigde Staten. Van deze wedstrijden worden er geweldige video verslagen gemaakt. Deze kan je bekijken op de YouTube channel van Aravaipa Running. Daarnaast zijn er ook verschillende interviews te bekijken van Aravaipa Running leden. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen bij deze YouTube channel over trailrunning.

Mijn eigen YouTube trailrunning channel mag niet ontbreken!

Mijn Youtube Trailrunning channel cover

Sinds dit jaar ben ik ook begonnen met een eigen YouTube trailrunning channel en deze mag zeker niet ontbreken in dit artikel. Naast het opnemen van mijn trailrunning avonturen geef ik ook uitleg over verschillende basis onderdelen van hardlopen. Er komen verschillende trainingstechnieken aan bod, zoals: duurlopen, tempolopen & intervaltrainingen. Benieuwd naar mijn channel? Vergeet zeker niet te abonneren op mijn kanaal!

De beste YouTube documentaire

Zoals ik al eerder beschreef bij Billy Yang Films, zijn zijn films echte aanrader. Ik ben fan van zijn inspirerende docu The Why | Running 100 miles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *