Reviews

Review – Is de Fujitrabuco 7 ASICS’ beste trailrunning schoen?

review ASICS trailrunning schoen fujitrabuco 7

Sinds kort ben ik de eigenaar van mijn tweede paar trailrunning schoenen. Naast de Brooks Cascadia 12 ben ik nu ook in het bezit van de ASICS Gel FujiTrabuco 7. Het is de allereerste keer dat ik ASICS aan mijn voeten heb en ik moet eerlijk zeggen dat ik dit resultaat niet zag aankomen.

Product ASICS Gel FujiTrabuco 7 trailrunschoen
RATING
4/5
PRIJS*
€ 94,95

ASICS Gel FujiTrabuco 7

ASICS is vooral bekend van de hardloopschoenen op de weg

ASICS is een gevestigde naam in de hardloopschoenenwereld. Maar tegenwoordig hebben ze ook een aantal trailrunning schoenen in haar assortiment, waaronder de FujiTrabuco. Mijn gehele hardoopcarrière loop ik al op Nikes en ben ik gewend aan de vorm van deze schoen.

Ik moest even wennen aan dat de ASICS een stuk ruimer zitten dan dat ik gewend ben. De FujiTrabuco sluit bijvoorbeeld een stuk nauwer aan dan de Brooks of Nikes. Na wat geëxperimenteer met de veters, heb ik ze nu wel zo kunnen strikken dat de schoen goed aan de voet past. Heb je smalle voeten, dan is deze schoen waarschijnlijk niks voor jou.

De ASICS Gel FujiTrabuco 7 lopen boven verwachting

Na de Marikenloop trailrun-editie van 25 kilometer kan ik een goed oordeel vellen over de ASICS Gel FujiTrabuco 7. Ik heb geen enkel moment last gehad van een slechte grip, terwijl sommige beklimmingen en afdalingen erg technisch waren. Ik voelde me zelfverzekerd om alles te geven zonder bang te zijn dat ik weg zou glijden. Door de sterke zool kon ik op elke ondergrond goed staan. Een grote kei of een tak, met deze schoenen merk je daar weinig van.

Regelmatig heb ik last van te warme voeten in schoenen. Door de mesh-laag aan de bovenkant van de schoen ventileert de trailrunning schoenen goed en heb ik ook geen enkel moment te warme voeten gehad.

trainingsschema voor een 25 km trailrun

Een goede trailrunning schoen voor beginners

Het fijne aan deze schoen is dat hij, net als de Brooks Cascadia 12, aanvoelt als een hardloopschoen. Daarom is de overstap van normale hardloopschoenen naar deze trailrunning schoen niet groot. En als je al gewend bent om met ASICS hard te lopen, dan is de overstap waarschijnlijk nog kleiner.

Persoonlijk had ik in het begin weinig vertrouwen in deze schoen voor de trails, vooral omdat ASICS zich focust op schoenen voor op de weg. Ik ben echter positief verrast door de ASICS Fujitrabuco 7. Voor trails die droog zijn en een iets hardere ondergrond hebben, zijn deze trailrunning schoenen ideaal! De ASICS gel FujiTrabuco 7 is te bestellen bij all4running.nl.

Product ASICS Gel FujiTrabuco 7 trailrunschoen
RATING
4/5
PRIJS*
€ 94,95

ASICS Gel FujiTrabuco 7

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *