Krachttraining

Begin hardlopen met touwtje springen voor een perfecte warming-up

Touwtje springen voor je gaat hardlopen

De laatste keer dat je touwtje hebt gesprongen was waarschijnlijk toen je nog kind was? Springtouwen kan ook als prima warming-up of alternatieve training worden ingezet. Er zijn genoeg voordelen op te noemen om het springtouw onder het stof vandaan te halen. Je kan touwtje springen als warming-up of als alternatieve training gebruiken. Vooral als je even geen zin hebt om te gaan hardlopen.

Springtouwen als alternatieve training voor het hardlopen

Heb je geen tijd om te gaan hardlopen, is het al te donker of regent het te hard? Werk dan een circuit af met touwtje springen. Dit is een ideale alternatieve training als je even niet kan hardlopen. Het springen versterkt de kuiten, hamstrings en bilspieren. Laten dit nou ook precies de spieren zijn die je nodig hebt bij het hardlopen! Door deze spieren aan te sterken verklein je de kans op vervelende hardloopblessures, maar word je ook een snellere hardloper. Je kan het springtouwen vergelijken met een intensieve intervaltraining.

In deze video laat ik zien waar een warming-up voor het hardlopen allemaal uit bestaat

Doe een warming-up met touwtje springen

Maar dat is niet het enige positieve van touwtje springen. Het springtouwen heeft een positieve invloed op je coördinatie, zet je metabolisme in werking en je lichaamstemperatuur neemt toe. Het is bewezen dat touwtje springen gelijk staat aan het hardlopen op een tempo van 10 kilometer per uur. Het is daarom een ideale oefening om te doen als warming-up. Door te springtouwen stoom jij je lichaam klaar om lekker te gaan hardlopen! Alle systemen die je in je lichaam nodig hebt om goed te kunnen presteren tijdens het hardlopen, worden allemaal in werking gezet bij het touwtje springen.

Doe jij weleens touwtje springen? En gebruik jij een springtouw om een betere en snellere hardloper te worden? Nog geen springtouw in huis? Hier kan je een echt sport springtouw bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *