Reviews

De top 5 beste kookboeken voor hardlopers

De top beste kookboeken voor hardlopers

Voeding is een belangrijk onderdeel voor hardlopers. Eigenlijk net zo belangrijk als het hardlopen zelf. Gezonde voeding is nodig als brandstof tijdens het hardlopen, maar is ook nodig als bouwstenen na het hardlopen. Wil je dus stappen maken als hardloper, dan mag goede voeding niet ontbreken. Met de top 5 beste kookboeken voor hardlopers krijg je direct inspiratie om aan de slag te gaan met goede en gezonde voeding.

Waarom de top 5 beste kookboeken voor hardlopers

Gezonde voeding is belangrijk om langer te kunnen hardlopen, maar is ook onmisbaar voor een snel herstel. Met alleen gezonde voeding kom je er niet. Het ene moment heeft je lichaam juist meer koolhydraten nodig, terwijl het na het hardlopen weer meer eiwitten kan gebruiken. Weet jij welk recept het beste past bij eiwitrijke voeding? Met deze top 5 beste kookboeken voor hardlopers kan jij je helemaal verdiepen in de juiste voeding en word gelijk geïnspireerd met verschillende heerlijke recepten!

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 24,99

Het hardloperskookboek deel 1

Naast de heerlijke recepten in dit boek leer je ook welke voedingstoffen, vitamines en mineralen je lichaam nodig heeft voor het hardlopen. In ieder hoofdstuk krijg je extra informatie waarom juist die specifieke voeding nodig hebt. Zo eet je niet blind wat je voorgeschreven wordt, maar weet je precies waarom je wat eet. Meer lezen over dit kookboek voor hardlopers? Lees dan het uitgebreide artikel over het hardloperskookboek deel 1.

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 24,99

Food2run

Dit kookboek voor hardlopers is opgedeeld in type voeding. Eerst lees je alles over herstelsnacks en eiwitrijke maaltijden en daarna vind je recepten die je kan gebruiken als voorbereiding op het hardlopen. Het is dus makkelijk een recept te vinden die je kan gebruiken voor of na het hardlopen. Naast de recepten vind je ook een voedingsplan richting de marathon. Ideaal als je zelf een marathon op de planning hebt staan! Lees hier het volledige artikel over Food2run kookboek voor hardlopers.

3.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 19,99

Run Fast. Eat Slow.

Een fijn en praktisch kookboek voor hardlopers. Ben je op zoek naar nieuwe ideeën voor recepten? Dan staat Run Fast. Eat Slow. er vol mee! Dit kookboek voor hardlopers is zeker een aanrader als je eens wat anders zoekt.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 18,99

Eet als een atleet: hardloop editie

Alle vragen die je hebt over voeding worden beantwoord in het kookboek ‘Eet als een atleet: Hardloop editie'. Naast de antwoorden op deze vragen vind je ook vele makkelijke recepten. Wetenschappelijke inzichten zijn vertaald naar makkelijke voedingsadviezen en recepten.

5.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 35,99

Het ultieme sportkookboek

Wil je zeker weten dat je de niet de verkeerde dingen eet als hardloper? Met het ultieme sportkookboek weet je altijd zeker dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. In dit kookboek vind je recepten voor duur-, kracht- en teamsporten.

Dit is mijn conclusie over de top 5 beste kookboeken voor hardlopers

Alle kookboeken voor hardlopers hierboven helpen jou te inspireren om de juiste voeding te eten. Het ene kookboek blinkt weer uit in recepten, terwijl de andere juist antwoorden geeft op verschillende voedingsvragen. Heb je moeite met een voedingsplan op te maken in aanloop richting de marathon? Dan heb je weer juist veel aan het kookboek Food2run. Elke kookboek voor hardlopers heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar het zijn allemaal aanraders!

De top 5 beste kookboeken voor hardlopers op een rijtje

  1. Het hardloperskookboek deel 1
  2. Food2run
  3. Run Fast. Eat Slow.
  4. Eet als een atleet: hardloop editie
  5. Het ultieme sportkookboek

Dit is mijn top 5 met de beste kookboeken voor hardlopers. Heb jij nog een goed boek met leuke recepten voor het hardlopen?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *