Beginners

De 5 winter musthaves voor hardlopers om de koude dagen te trotseren

De winter must-haves voor hardlopers om fijn te kunnen hardlopen

De winter is weer aangebroken en we laten de herfst weer achter ons. Grote kans dat het kwik verder gaat dalen de aankomende weken. Met deze 5 winter musthaves voor hardlopers kan je toch heerlijk gaan hardlopen met het winters weer!

Hardloopmuts om je oren tegen de kou te beschermen

Wil je het meeste uit je training halen? Zorg dan dat je zo min mogelijk temperatuur verliest. Met een hardloopmuts bescherm je niet alleen je oren, maar ook je hoofd tegen een koude en strenge wind. Vind je een muts niks? Draag dan wel een hoofdband of oorwarmers.

Hardloopverlichting is een musthave voor in de winter

De avonden en nachten zijn het langst in het winter. Wil je toch gaan hardlopen in het donker? Doe het dan veilig! Hardloopverlichting is onmisbaar als je gaat hardlopen in de avonduurtjes. Met hardloopverlichting kan het verkeer je van een afstand aan zien komen. Met hardloopverlichting of reflecterende elementen word je niet over het hoofd gezien. Je kan de volgende hardloopverlichting gebruiken om te gaan hardlopen in het donker:

Goede hardloophandschoenen voorkomen bevroren vingertoppen

Een musthave in de winter voor hardlopers zijn zeker hardloophandschoenen. Je handen en vingers bewegen amper met hardlopen. Daardoor raken ze veel sneller onderkoeld. Door het dragen van hardloophandschoenen bescherm je vingers tegen onderkoeling!

Thermokleding om niet teveel lichaamswarmte te verliezen

Door bewegen stijgt je lichaamswarmte met een graad. Deze extra graad zorgt dat er allerlei systemen in je lichaam in werking worden gezet. De focus verbetert, bloed circuleert makkelijker, metabolisme start op en coördinatie neemt toe. Door het dragen van thermokleding koel je niet af, maar behoud je de lichaamswarmte.

In deze video laat ik zien wat je allemaal aan een Buff heb tijdens de koude dagen.

Een Buff is onmisbaar in de winter

Een Buff is een echte winter musthave voor hardlopers. Deze kokervormige stof kan je voor meerdere doeleinde gebruiken in het koude weer. Meestal wordt hij gebruikt als nekwarmer, maar je kan de Buff ook prima gebruiken als hoofdband. Door de meerdere opties is het een echte musthave voor in de winter.

Welke musthaves voor hardlopers mag voor jou niet ontbreken in de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *