Reviews

De top 5 beste spiergels voor hardlopers voor een sneller herstel

De top 5 beste spiergels voor hardlopers

De meeste vooruitgang wordt geboekt tijdens het herstelproces en niet tijdens het hardlopen. Daarom doe je er verstandig aan om je lichaam te ondersteunen in dit proces. Er zijn verschillende manieren om je spieren te laten herstellen, zoals een ijsbad, extra eiwitten eten, meer nachtrust, massage en voldoende te drinken. Naast deze standaard zaken kan je ook je spieren extra boost geven met ontstekingsremmende crèmes en gels. Hieronder vind je de top 5 beste spiergels voor hardlopers.

Waarom zijn spiergels goed voor hardlopers?

Uit onderzoek is gebleken dat spiergels helpen de intensiteit van de spierpijn te verminderen gedurende 72 uur na het hardlopen. De spiergel heeft een verdovende werking door het middel zoals arnica. Door dit plaatselijk aan te brengen op de zere spieren helpt het de spierpijn te verminderen. Daarnaast is aangetoond dat ingrediënten zoals menthol, magnesium, aloë vera, etc ook een positief effect hebben om het herstelproces te versnellen.

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 24,40

HOPP Spiergel - 500 ml

De HOPP spiergel helpt de spieren eerst te verkoelen door middel van menthol. Na het verkoelende effect zorgt het juist voor een intensieve verwarming. Deze spiergel is geen onbekende in de hardloopwereld. Door de ingrediënten arnica, aloe barbadensis, menthyl lactaat, eucalyptus olie, origanum majorana, hamamelis virginiana is het uiterst effect bij het ondersteunen van het herstelproces.

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
11,35

Lucovitaal Spiergel - 250 mililiter

De Lucovitaal spiergel geeft een snelle verlichting aan de spieren na een zware hardlooptraining. Door de wisselende werking van warm naar koud stimuleert het de doorbloeding in de spieren. Door een combinatie van MSM en magnesium heeft het een ontspannende werking.

3.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 8,35

Tiger Balm rood spierbalsem - 30 gram

Iedereen heeft wel eens van deze spierbalsem gehoord: Tiger Balm rood, ook wel beter bekend onder de naam tijgerbalsem. Deze multi-functionele spierbalsem kan voor meerdere doeleinde worden gebruikt. Allereerst voor vermoeide spieren. De spierbalsem stimuleert de doorbloeding, waardoor je lichaam beter de afvalstoffen kan afvoeren. Daarnaast kan de tijgerbalsem ook gebruikt worden om vrijer te ademen door het op je voorhoofd of slapen aan te brengen.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 20,95

Révvi - fast recovery herstellende spiergel - 250 ml

De Révvi fast recovery herstellende spiergel helpt met verlichten, ontspannen en herstellen na een intensieve hardlooptraining. Door ingrediënten zoals arnica en paardenkastanje verdoofd en heeft het een ontstekkingsremmend effect op de pijnlijke spieren.

5.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 12,80

Röwo spiergel - 100 ml

De spiergel van Röwo kan preventief gebruikt worden tegen spierpijn. Het heeft een verkoelende en ontspannen werking op de pijnlijke spieren. Naast spierpijn kan deze spiergel ook ingezet worden tegen spierkrampen, kneuzingen en verzwikkingen.

De top 5 beste spiergels voor hardlopers in een rijtje

  1. HOPP Spiergel
  2. Lucovitaal spiergel
  3. Tiger Balm Rood spierbalsem
  4. Révvi – fast recovery herstellende spiergel
  5. Röwo spiergel – 100 ml

Gebruik jij al spiergel na het hardlopen? Wat zijn jouw ervaringen? Ik ben heel erg benieuwd of de spiergel jouw spieren ondersteunen in het herstelproces.

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *