Trailrunnen

Nieuwe uitdaging: zelf navigeren tijdens de Austerlitz Trail

Zelf navigeren tijdens de Austerlitz Trail

Het duurt niet meer lang voordat ik aan de start sta van mijn volgende trailrunavontuur. Op 23 oktober 2021 begin ik aan mijn 35 kilometer tocht door de natuur van Utrecht tijdens de Austerlitz Trail. Uiteraard blijft de afstand een uitdaging, maar de grootste uitdaging gaat hem in het zelf navigeren zitten. Voor iemand die alles in de puntjes voorbereid wilt hebben is dit wel een dingetje.

Normaal gesproken alles in de puntjes voorbereid

Wanneer ik meedoe aan een lange afstand trail, dan zorg ik altijd dat ik niks aan het toeval overlaat. De route moet zijn uitgestippeld, ik weet het exacte tempo, op welke kilometers de verzorgingsposten zijn en mijn hardlooprugzak wordt al dagen van te voren ingepakt. Alles is dus in de puntjes voorbereid.

Bekijk wat ik allemaal meeneem tijdens mijn lange trailrunavonturen

Bij de Austerlitz Trail gaat het op dezelfde manier aan toe, er is echter één maar. Niet de volledige route is gemarkeerd. 12 kilometer lang loop ik door niemandsland. Hoe ga ik er voor zorgen dat ik niet verdwaald in de bossen van Utrecht?

Hoe ga ik zelf navigeren tijdens de Austerlitz Trail?

Gelukkig word ik niet helemaal aan mijn lot overgelaten. Ik krijg wel een GPX bestand een week van te voren opgestuurd. De route kan ik vooraf op mijn sporthorloge zetten. Als het goed is kan ik dus echt niet verdwalen. Mijn horloge geeft aan wanneer ik een bocht naar links of rechts moet maken en wanneer ik van de koers af dwaal.

Thuis heb ik dit uiteraard al een paar keer uitgeprobeerd, maar toch loop ik nog regelmatig fout. Soms is het onduidelijk wanneer de bocht is en sla ik al gauw een afslag te vroeg af. Daarom ga ik dit nog zeker trainen om dit goed onder de knie te krijgen, voordat ik echt 12 kilometer lang op mijn sporthorloge ben toegewezen.

Heb jij weleens alleen op eigen navigatie gelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *