Krachttraining

Rechtop lopen met deze ultieme schouder workout!

Schouder workout voor een betere loophouding

Als hardloper is het belangrijk om niet alleen je benen en conditie te trainen, maar ook je bovenlichaam. Een sterke core en schouders kunnen helpen bij het verbeteren van je loophouding, waardoor je efficiënter kunt hardlopen en minder kans hebt op hardloopblessures. Benieuwd welke oefeningen je kunt uitvoeren voor een goede schouder workout?

1. Shoulder press

De shoulder press is een geweldige oefening om je schouders en bovenrug te versterken. Het is ook een goede oefening om je houding te verbeteren. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en houd een dumbbell in elke hand. Breng de dumbbells naar je schouders en duw ze vervolgens recht omhoog boven je hoofd. Houd de gewichten even vast en breng ze dan langzaam terug naar de startpositie. Herhaal dit voor drie sets van 10 herhalingen.

2. Side lateral raise

De side lateral raise is een oefening die gericht is op je schouders. Het helpt om de spieren aan de zijkant van je bovenlichaam te versterken, wat bijdraagt aan een betere loophouding. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en houd een dumbbell in elke hand. Hef de gewichten opzij tot schouderhoogte en houd ze even vast. Laat de gewichten vervolgens langzaam zakken naar de startpositie. Herhaal dit voor drie sets van 10 herhalingen.

3. Bent-over reverse fly

De bent-over reverse fly richt zich op je bovenrug en schouders en helpt om je houding te verbeteren. Buig voorover en houd een dumbbell in elke hand met je armen hangend naar beneden. Hef de gewichten opzij en omhoog tot schouderhoogte. Houd de gewichten even vast en laat ze vervolgens langzaam zakken naar de startpositie. Herhaal dit voor drie sets van 10 herhalingen.

4. Plank

De plank is een geweldige oefening voor je core, maar het kan ook helpen bij het verbeteren van je houding. Ga in een push-up positie staan en zak vervolgens naar beneden op je onderarmen. Zorg ervoor dat je lichaam in een rechte lijn blijft van je hoofd tot aan je hielen. Houd deze positie 30 seconden vast en herhaal dit voor drie sets.

Met deze oefeningen heb je een goede schouder workout

Met de bovenstaande schouder workout oefeningen werk je effectief aan een betere loophouding, waar je als hardloper veel profijt aan gaat hebben. Let wel op dat je voor de meeste oefeningen een dumbbell nodig hebt om de oefening goed kan uitvoeren. Hieronder vind je nog de oefeningen die je uit kan voeren:

  • Shoulder press
  • Side lateral raise
  • Bent-over reverse fly
  • Plank

Het uitvoeren van deze workout kan helpen bij het versterken van je schouders en bovenrug, wat kan leiden tot een betere loophouding. Combineer deze oefeningen met regelmatig hardlopen en je zult snel resultaten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *