Beginners

Duurloop minder saai maken? Zoek afleiding tijdens deze lange hardlooptraining

Duurloop saai? Zoek afleiding tijdens de duurtraining

Kijk jij op tegen de duurloop, omdat je deze hardlooptraining de saaiste vindt van alle trainingen in je hardloopschema? Toch is het belangrijk dat je deze training niet overslaat, ook al vind je de duurloop saai. Mede dankzij deze lange loop wordt je een snellere en efficiëntere hardloper. Met deze tips blijft de duurloop leuk en doorbreek je de eentonigheid van alle kilometers.

Je duurloop is niet saai als je ga hardlopen op onbekend terrein.

Waarschijnlijk loop je vaak hetzelfde rondje tijdens de hardlooptraining. Dit voelt vertrouwd en je kan makkelijk de kilometers inschatten van het hardlooprondje. Alleen worden de kilometers hierdoor wel eentonig. Om dit te doorbreken kan je gaan hardlopen waar je nog niet eerder bent geweest. Dit kan bij jou in de buurt zijn; door een ander pad in te slaan of een andere richting op te lopen. Of doe eens helemaal gek en rij naar een ander gebied en parkeer je fiets of auto daar te gaan hardlopen.

Vind afleiding door naar muziek of een podcast te luisteren

Soms is het goed om je gedachte te verzetten tijdens de kilometers. Door muziek op te zetten of naar je favoriete podcast te luisteren is het makkelijker om je focus te verleggen. Hierdoor zullen de kilometers voor je gevoel sneller voorbij gaan. Door te luisteren naar een hardlooppodcast leer je tijdens het hardlopen nog meer over deze mooie sport.

Varieer met je duurloop om de eentonigheid te doorbreken

De meeste bekende vorm van de duurloop is de lange duurloop, waarbij elke kilometer op hetzelfde tempo wordt gelopen. Toch kan je hier soms best van afwijken. Door te variëren met de duurloop wordt de hardlooptraining interessanter. Je kan bijvoorbeeld een progressieve duurloop rennen waarbij je langzaam begint en steeds sneller gaat hardlopen of sprint kleine stukjes tijdens een intervalduurloop.

In deze video laat ik je verschillende duurloopvariaties zien

Samen hardlopen is leuker dan alleen en maakt de duurloop ook minder saai

Heb jij een stok achter de deur nodig om aan de duurloop te beginnen. Ga dan hardlopen met een loopmaatje. Dit maakt niet alleen de lange duurloop leuker, maar helpt je ook om het juiste tempo te blijven lopen. Het is de bedoeling dat je met een duurloop niet te snel hardloopt. Merk je dat je moeite hebt om een gesprek te voeren, door een te snelle ademhaling? Dan loop je een te snel tempo en moet je stapje terug nemen.

Heb jij een goede tip hoe jij de duurloop leuk houdt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *