Beginners

Zijn dit ook jouw grootste ergernissen bij hardlopen?

De grootste ergenissen bij hardlopen

Hardlopen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn een aantal ergernissen waar veel hardlopers mee te maken krijgen. Wil je liever deze voorkomen? Hieronder vind je de 5 grootste ergernissen bij hardlopen. Naast de ergernissen vind je ook direct de oplossing!

Blaren zijn de grootste ergernis bij hardlopen

Elke hardloper krijgt er weleens met deze ergernis te maken. Vooral bij het inlopen van nieuwe hardloopschoenen is de kans op blaren groot. Je wilt deze pijnlijke plekken zeker niet oplopen tijdens een belangrijke hardloopwedstrijd. Het is niet alleen dat de blaar pijnlijk is, maar je gaat er ook anders door lopen om de blaar te ontzien. Hierdoor begint uiteindelijk je hele lichaam te protesteren.

Benieuwd hoe je blaren kan voorkomen tijdens het hardlopen?

Mijn persoonlijke grootste ergernis bij hardlopen zijn schuurplekken

Mijn grootste ergernis tijdens het hardlopen zijn schuurplekken. Als ik mij niet goed insmeer of niet de tijd neemt om de juiste hardloopkleding aan te trekken is de kans groot dat ik deze schuurplekken op loop. Vooral de binnenkant van mijn dijbenen zijn gevoelig voor deze pijnlijke plekken. Mijn hele hardloopwedstrijd of -training is verpest zodra ik deze schuurplekken ontstaan. Eenmaal zover kan ik niet meer lekker hardlopen. Gelukkig door het smeren van vaseline en het dragen van goede hardloopondergoed heb ik er geen last meer van!

Bloedende tepels door hardlopen?!

De eerste keer wist ik niet wat mij over kwam. Na het hardlopen waren mijn tepels geschaafd en bloedde. Het is eigenlijk dezelfde kwaal als de schuurplekken. Door wrijving, meestal veroorzaakt door natte kleding, raakt de huid geïrriteerd. Geloof mij maar, dit kan heel erg pijnlijk zijn!

Door het dragen van een sport-bh en goede hardloopkleding voorkom je bloedende tepels. Daarnaast werkt het smeren van vaseline ook tegen pijnlijke tepels.

Verkeerd kleden valt ook onder een van de grootste ergernissen bij hardlopen

Om het meeste uit de hardlooptraining te halen moet je correct kleden. Wanneer je te warm kleed kan je lichaam haar warmte niet kwijt tijdens het hardlopen. Daardoor kan je niet alles uit de training halen. Te weinig hardloopkleding is ook niet fijn, je bent dan meer bezig met de kou, dan focussen op de hardlooptraining. Je goed kleden voor het hardlopen kan dus best een flinke uitdaging zijn. Eenmaal buiten en verkeerde kleding aangetrokken, erger je toch aan het feit dat het te warm of te koud is.

Zweet in je gezicht

Zweetdruppels in je ogen is niet fijn. Als je eenmaal de eerste druppels van je gezicht af glijden zit er geen stop meer op. Niks is vervelender als deze zweetdruppels in je ogen terechtkomen. Ook deze ergernis is goed te voorkomen tijdens het hardlopen. Door het dragen van een hardlooppet worden de zweetdruppels geabsorbeerd, voordat ze van je gezicht afglijden. Of gebruik een Buff als zweetband om je pols.

Bekijk de 5 beste hardlooppetten.

Waar erger jij je aan tijdens het hardlopen? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *